nlc.hu
Szabadidő

Ismerd meg Sötét Putyint, a mesteri stratégát!

Ismerd meg Sötét Putyint, az internet legkegyetlenebb paródiáját!

A háború hivatalos orosz kommunikációja külső szemlélőként sokszor tűnik inkább paródiának, hiszen annyira teli van átlátszó hazugságokkal és ellentmondásokkal, hogy lehetetlen komolyan venni. Sötét Putyin, azaz Darth Putin azonban ezen is képes csavarni egyet a közösségi médiában.

Egy kacsintós Vlagyimir Putyin fotó Sötét Putyin profilképe a Twitteren, és az alábbi leírás tartozik hozzá:

Oroszország életre szóló cárja, valamint egzotikus teakészítmények és alsónadrágok készítője. Ez különleges hadművelet, és nem háború & minden a terv szerint zajlik.

Mielőtt bárki is azt gondolná, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics aktív a Twitteren, és angol nyelven írja az egyébként meglehetősen szórakoztató és sokszor meglepően orosz-kritikus posztjait, gyorsan elárulom, hogy ez egy paródiaoldal, melynek erejét az adja, hogy olyan, mintha egy Putyin-karikatúra osztaná meg gondolatait a világról és az éppen most zajló háborúról. Persze a háborúval viccelődés mindig nehéz terep, hiszen végső soron a poénok céltáblája egy olyan eseménysor, melynek következtében emberek tömegei halnak meg, de Sötét Putyinnak valahogy sikerül megtalálnia az arany középutat, mivel a poénjai céltábláját végső soron a legtöbbször Vlagyimir Putyin és Oroszország vezetői jelentik, velük pedig jelenleg Európa itteni feléről nézve nem könnyű szimpatizálni (sajnos sokaknak mégis sikerül, de ez már egy másik cikk témája lenne).

Vlagyimir Putyin

Az igazi Vlagyimir Putyin egy szeptemberi megbeszélésen (fotó: Profimédia)

Mit csinál Sötét Putyin a Twitteren? Elsősorban az orosz-ukrán háború legfrissebb híreit kommentálja a maga sajátos stílusában, de nagyon szórakoztató az is, amikor oroszpárti twitterezőknek szólogat be. Mindezt úgy teszi, mintha látszólag orosz párti lenne, de közben végig a gúny és irónia nyelvén beszél, paródiáját adva az oroszpárti véleményeknek. Nem elemzem tovább, inkább mutatok néhány példát a közelmúltból.

A tömeges sorozásról

Ez nem besorozás, hanem „Különleges ágyúgolyó hadművelet.

Az Oroszországból elmenekülőkről

A háromnapos háborúm 218. napja. Mostanra sokkal több orosz hagyta el Oroszországot, mint amennyivel megtámadtam Ukrajnát. Továbbra is mesteri stratéga vagyok.

A propagandáról

Nem azért csináljuk a propagandát, hogy higgyél valamiben, hanem azért, hogy ne higgy semmiben. Mert akkor nem csinálsz semmit.

Ne higgy el semmit, amíg a Kremlin le nem tagadja a dolgot!

A háború művészete abban rejlik, hogy meggyőzd a népedet: egy sokkal erősebb ellenféllel szemben állsz vesztésre, mint amilyennel valójában harcolsz.

A legnehezebb része a propagandának az, hogy a múlt olyan gyorsan változik, hogy valójában fogalmad sincs, mi fog történni tegnap.

A referendumokról

Fél évet töltöttem azzal, hogy Donyecket, Luhanszkot, Kherszont és Zaporizzsját bombáztam, ami azt jelenti, hogy most már úgy néznek ki, mint Oroszország többi része, így nyugodtan csatlakozhatnak hozzánk.

Azokól az emberekből, akik nem akarták lelövetni magukat, 146% szavazott arra, hogy támogatja az Oroszországhoz való csatlakozást.

Ha valaha is értelmetlennek gondoltad a munkádat, gondolj azokra, akik szavazatszámlálóként dolgoznak bármelyik orosz választáson.

A referendumok eredményei túl fontosak ahhoz, hogy a választókra bízzuk őket.

Oroszország továbbra is más országok területein védi meg magát.

Az orosz harci morálról és a háborúról

A háromnapos háborúm 217. napja. Megtámadtam Ukrajnát, és egy csomó ukrán hazatért, hogy harcoljon a hazájáért. Amikor megkértem az orosz férfiakat, hogy harcoljanak, elmenekültek az országból. Továbbra is mesteri stratéga vagyok.

A háromnapos háborúm 212. napja. Megöltünk 500 000 ukrán katonát, megsemmisítettünk 10 000 HIMARS rendszert, összesen 600 halottunk van, a morál az egeket verdesi, mégis szükségünk van a tömeges sorozásra és a taktikai atomfegyverekre. Továbbra is mesteri stratéga vagyok.

Több Ladára lesz szükségem.

A NATO-val harcolunk Ukrajnában, de jobb lesz, ha a NATO kimarad a harcokból Ukrajnában, amíg az ukránokkal harcolunk Ukrajnában, értem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top