Nyakunkon az őszi szünet! – TOP 6 családi program

Sz.Cs. | 2024. Október 15.
Hamarosan elkezdődik a várva várt őszi szünet, amely kapcsán gyakran fejtörést jelent, hogy ez idő alatt milyen családi programokkal töltsük ki a naptárunkat. Most elhoztunk néhány programötletet, ami az elkövetkezendő időszakban jól jöhet.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, június elején hirdették ki a 2024/25-ös tanév rendjét a Belügyminisztérium oldalán.

Gyerekként emlékszem, ahogy a tanárnő az év elején a táblára jegyzetelve írta fel a szünetek időpontjait. Ezek voltak azok a dátumok, amiket “valamiért” mindenki azonnal szorgosan feljegyzett és mindennél jobban várt.

Mikor van őszi szünet 2024-ben?

Szerencsére már nem kell sokat várni, ugyanis idén az őszi szünet 2024. október 26-tól november 3-ig tart majd. Mindig nagy fejtörést jelent, hogy a szünetek alatt mivel üssük el az időt, illetve hogyan kössük le gyermekünket egyszerű, de annál nagyszerűbb programokkal. Most elhoztunk néhány programötletet, amik az elkövetkezendő időszakban jól jöhetnek. 

Pragramajánló az őszi szünetre (Fotó: Unsplash)

Szuper családi programok az őszi szünetre 

Halloween az állatkertben

A halloweennek köszönhetően az őszi szünetben izgalmasabbnál izgalmasabb programötletekkel találkozhatunk. A családosok számára az állatkert szinte mindig egy jolly joker választás lehet, azonban ezúttal különleges programokkal várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az esemény október 25-én 18 órától kezdődik. A leírás szerint a programoknak valamivel 22 óra után lesz vége, éppen ezért a kert területét 23 óráig el kell hagyni. Hogy mi várható? A menetrendben szerepel fóka show, búvárok merülése a Cápasuliban, tevetalálkozó, denevérek bemutatása, kvízjátékok és még sok sok izgalmas feladat. 

Halloween a Vasúttörténeti Parkban

Október utolsó napján családi halloween bulival készül a látogatók számára a Vasúttörténeti Park. A buli október 31-én, csütörtökön 16 órától 20:30-ig tart majd. A halloween-i hangulatot interaktív, színes programokkal egészítik ki. Lesz arcfestés, kézműves programok, a legbátrabbak pedig még a Szellemvasútra is felülhetnek. 

Töklámpás fesztivál

Természetesen az idei év sem telhet el Töklámpás fesztivál nélkül. A fesztivál október 26-án kerül megrendezésre a Hősök terén, ahol mindenki megmutathatja a saját alkotását. Ha szeretnél részt venni az eseményen, akkor vidd magaddal az otthon kifaragott töklámpásodat. 

Halloweeni gasztrotábor

A Színkör Alkotóműhely és Közösségi Tér nemcsak nyáron, hanem ősszel is várják a gyerkőcöket a 4 napos gasztrotáborba. A tábor október 28-tól 31-ig tart, ahol minden nap más ételeket és desszerteket készítenek el a gyerekekkel együtt. Főzés közben megismerkednek a fűszerekkel, a hozzávalókkal és különböző technikákkal. A tábort Gara Kriszta séf tartja.

Halloween a Póniudvarban

A Piczinke Póniudvarnak már évek óta vannak rendhagyó eseményei, így ilyen például a Piczinke Halloween is, ahol virtuális mesékkel várják a gyerekeket. Az interaktív mese mellett halloweeni játékokkal, tökvásárral, pónilovaglással és állatsimogatóval is készülnek. A Póniudvar egész októberben, minden hétvégén szerveznek programokat. 

Halloween party a Medveotthonban

Budapest környékén, pontosabban a Veresegyházi Medveotthonban is hamarosan beköszönt a halloween, így az egész otthon sötétbe borul. A Medveotthonban többek között kísértetlabirintus és szellemvasút is várja a látogatókat. A leírás szerint az eseményre előzetes online jegyváltás szükséges. 

Exit mobile version