nlc.hu
Szabadidő
TOP 6 családi program az őszi szünetre

Nyakunkon az őszi szünet! – TOP 6 családi program

Hamarosan elkezdődik a várva várt őszi szünet, amely kapcsán gyakran fejtörést jelent, hogy ez idő alatt milyen családi programokkal töltsük ki a naptárunkat. Most elhoztunk néhány programötletet, ami az elkövetkezendő időszakban jól jöhet.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, június elején hirdették ki a 2024/25-ös tanév rendjét a Belügyminisztérium oldalán.

Gyerekként emlékszem, ahogy a tanárnő az év elején a táblára jegyzetelve írta fel a szünetek időpontjait. Ezek voltak azok a dátumok, amiket “valamiért” mindenki azonnal szorgosan feljegyzett és mindennél jobban várt.

Mikor van őszi szünet 2024-ben?

Szerencsére már nem kell sokat várni, ugyanis idén az őszi szünet 2024. október 26-tól november 3-ig tart majd. Mindig nagy fejtörést jelent, hogy a szünetek alatt mivel üssük el az időt, illetve hogyan kössük le gyermekünket egyszerű, de annál nagyszerűbb programokkal. Most elhoztunk néhány programötletet, amik az elkövetkezendő időszakban jól jöhetnek. 

Kislány a réten

Pragramajánló az őszi szünetre (Fotó: Unsplash)

Szuper családi programok az őszi szünetre 

Halloween az állatkertben

A halloweennek köszönhetően az őszi szünetben izgalmasabbnál izgalmasabb programötletekkel találkozhatunk. A családosok számára az állatkert szinte mindig egy jolly joker választás lehet, azonban ezúttal különleges programokkal várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az esemény október 25-én 18 órától kezdődik. A leírás szerint a programoknak valamivel 22 óra után lesz vége, éppen ezért a kert területét 23 óráig el kell hagyni. Hogy mi várható? A menetrendben szerepel fóka show, búvárok merülése a Cápasuliban, tevetalálkozó, denevérek bemutatása, kvízjátékok és még sok sok izgalmas feladat. 

Halloween a Vasúttörténeti Parkban

Október utolsó napján családi halloween bulival készül a látogatók számára a Vasúttörténeti Park. A buli október 31-én, csütörtökön 16 órától 20:30-ig tart majd. A halloween-i hangulatot interaktív, színes programokkal egészítik ki. Lesz arcfestés, kézműves programok, a legbátrabbak pedig még a Szellemvasútra is felülhetnek. 

Töklámpás fesztivál

Természetesen az idei év sem telhet el Töklámpás fesztivál nélkül. A fesztivál október 26-án kerül megrendezésre a Hősök terén, ahol mindenki megmutathatja a saját alkotását. Ha szeretnél részt venni az eseményen, akkor vidd magaddal az otthon kifaragott töklámpásodat. 

Halloweeni gasztrotábor

A Színkör Alkotóműhely és Közösségi Tér nemcsak nyáron, hanem ősszel is várják a gyerkőcöket a 4 napos gasztrotáborba. A tábor október 28-tól 31-ig tart, ahol minden nap más ételeket és desszerteket készítenek el a gyerekekkel együtt. Főzés közben megismerkednek a fűszerekkel, a hozzávalókkal és különböző technikákkal. A tábort Gara Kriszta séf tartja.

Halloween a Póniudvarban

A Piczinke Póniudvarnak már évek óta vannak rendhagyó eseményei, így ilyen például a Piczinke Halloween is, ahol virtuális mesékkel várják a gyerekeket. Az interaktív mese mellett halloweeni játékokkal, tökvásárral, pónilovaglással és állatsimogatóval is készülnek. A Póniudvar egész októberben, minden hétvégén szerveznek programokat. 

Halloween party a Medveotthonban

Budapest környékén, pontosabban a Veresegyházi Medveotthonban is hamarosan beköszönt a halloween, így az egész otthon sötétbe borul. A Medveotthonban többek között kísértetlabirintus és szellemvasút is várja a látogatókat. A leírás szerint az eseményre előzetes online jegyváltás szükséges. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top