nlc.hu
Szabadidő

Máskor lesz a szünet az ovikban, mint az iskolákban

Máshogy alakul az őszi és téli szünet az óvodákban, mint az iskolákban

Szentkirályi Alexandra egy Kormányinfó Plusz Facebook videóban számolt be arról, hogy másképp kell számolnunk az óvodás és az iskolás gyerekünk őszi és téli szünetével.
Szentkirályi Alexandra

Mivel a fűtési szezon és az energiaárak kilövése miatt az iskolákban az őszi szünet napjait átcsoportosították a téli szünet időszakára, sokakban felmerült a kérdés, hogy mindez az óvodákra is vonatkozik-e. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a videójában tisztázta, hogy a változás kizárólag az iskolákat érinti, az óvodák továbbra is a régi rendszer szerint tarthatják meg a szüneteket, vagyis az óvodákban lesz őszi szünet, és nem hosszabbodik meg a téli – írja az infostart.

Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón közölte, hogy december 22-től január 8-ig tart majd a téli szünet az iskolákban, cserébe viszont nem lesz őszi. A kormányszóvivő a videójában más témákat is érintett, többek között elmondta, hogy a nyugdíjprémium érkezésére november 10. és 15. között lehet számítani, több hullámban. A 4,5 százalékos emelés januárig visszamenőleg jár, és a 13. havi nyugdíjra is érvényes. A tűzifaigényekkel kapcsolatban a kormányszóvivő a lakosság türelmét kérte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top