Elvitték minden idők legnagyobb Ötöslottó nyereményét, ez vár most a nyertesre

F.C. | 2024. Október 19.
Március után ismét - idén már harmadszor - telitalálat született Magyarország legismertebb lottójátékán.

33 hét halmozódás után egy szerencsés játékos elvitte az Ötöslottó eddigi legnagyobb jackpotját.

A 2024. október 19-i sorsoláson az Ötöslottón 3, 10, 12, 13, 33-as számokat megjátszó szelvény tulajdonosa 6,613 milliárd forintot nyert.

Ez volt minden idők legnagyobb nyereménye az Ötöslottó elmúlt 67 éve alatt.

Utoljára negyedévszázaddal ezelőtt fordult elő olyan, hogy egy éven belül kétszer volt TOP1 nyeremény az Ötöslottón. A jackpot összege utoljára idén februárban volt hasonlóan magas, és mostanáig a február 24-i telitalálat volt a játék legnagyobb kifizetett nyereménye.

A szerencsés nyertesnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál.

A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás.

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version