nlc.hu
Család

Ezért nem hagyta ott tanári állását miután milliomos lett

887 millió forintot nyert egy tanár, ennek ellenére még 2 évig tanította a diákjait

Sokan epekedve vágyakozunk azután, hogy egy napon majd mi is lottónyertesek lehessünk és gondtalanul élhessük a mindennapjainkat. Egy tanár két éve megnyerte a főnyereményt, azonban ennek ellenére a diákjaival maradt addig, amíg le nem érettségiznek.

Mai napig rengetegen váltanak lottószelvényt abban reménykedve, hogy egy napon majd ők nyerik el a főnyereményt, azonban a való életben csak a töredékük nyert bármit is. Vannak, akik szinte az esélytelenek nyugalmával nyújtják át a pénzt az eladónak a szelvényért cserébe. Vélhetően így történt az 52 éves Mike Law-val is, aki még 2021 októberében, vagyis majdnem két éve nyerte el a Nemzetközi Lottójátékok főnyereményét. Mielőtt lottómilliomos lett, Mike több mint húsz éven keresztül tanárként dolgozott.

Elsőre azt hihetnénk, hogy miután Mike felvette a főnyereményt, rögtön otthagyott csapot-papot, hogy új életet kezdjen, de ő inkább egy sokak számára meghökkentő döntést hozott.

 

Számunkra talán ez tűnne a logikus lépésnek a tanárok jelenlegi helyzetét, illetve a munkájuk után járó béreket tekintve.  Mondanunk sem kell, hogy mindenkit meglepett, amikor a férfi úgy döntött, hogy befejezi, amit elkezdett, vagyis az idén érettségiző diákjainak a felkészítését.

Egy tanár órát tart a diákjainak

Egy tanár órát tart a diákjainak (Fotó: Pexels)

„Tudom, hogy sokan álmodoznak arról, hogy megnyerjék a lottót és beadják a felmondásukat. Nagyon is tudatában voltam a tanítványaim iránti felelősségemnek, akiket már évek óta ismertem” – nyilatkozta a LadBible-nek. 

A körülbelül 887 millió forintos nyeremény ellenére Mike elárulta, hogy szerette volna végigkísérni diákjait ezen az úton, továbbá szeretett volna megbizonyosodni arról is, hogy valóban készen állnak a közelgő megmérettetésre.

Hozzátette, természetesen hiányozni fog számára a tanítás, hiszen már 23 éve dolgozik az iskolában. 

Ez nem munka, hanem hivatás. Mindig is volt egyfajta szenvedélyem a tantárgyak iránt, amelyeket tanítottam.

Mike azt is elmesélte, hogy iskolás korában nem volt túl jó tanuló, és nem is olvasott valami sokat, aztán nem sokkal később tanára igyekezett ösztönözni ennek ellenkezőjére: kapott tőle egy könyvet, amelynek története a mai napig magával ragadja. Vélhetően akkor lett az írás szerelmese. Persze így, hogy hamarosan leérettségiznek a diákjai, ráadásul még milliomos is lett, nem fog unatkozni. Igaz, az érettségit követően nem fog visszatérni az osztályterembe, azonban tehetségét igyekszik a történelmi kalandregények alkotásával kamatoztatni. 

„Számomra a lottó megnyerése nem a gyors autókról és a motorcsónakokról szól, hanem a lehetőségekről és az emlékek alkotásáról. Nagyon szerencsés vagyok, hogy megadatott számomra ez a lehetőség és belevághattam egy olyan projektbe, ami a szenvedélyem is egyben.”

Mike felesége hozzátette, hogy a főnyeremény hatalmas megkönnyebbülést jelentett a családjuk számára, hiszen nem kell tovább a jelzáloghitel miatt aggódniuk, azonban ennek ellenére továbbra is szeretnének felelősségteljesek maradni. és két lábbal a földön állni.

Szeretnék két közös gyermekük jövőjét biztosítani, továbbá minél több családi élményt gyűjteni, amihez már el is kezdték összetenni a kirakós első darabjait. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top