nlc.hu
Szabadidő

Giganyeremény az ötöslottón

Beindult a lottóturizmus, már 5,6 milliárd forintot ér a lottóötös

Tovább fokozódik a lottóláz.

Már fél évet meghaladóan nem talált gazdára az Ötöslottó főnyereménye. A halmozódás 26 hete tart, és a játék történetének második legmagasabb összegű jackpotja várja a játékosokat: 

a február 3.-i sorsoláson már 5,6 milliárd forintot ér a telitalálatos.

Fellendült a lottóturizmus

Nemcsak a hazai játékosokat, a határon túli szerencsevadászokat is csábítja már az Ötöslottó 67 éves történetének második legmagasabb főnyereménye – számolt be a Szerencsejáték Zrt. Az 5,6 milliárd forintos jackpot főként a keleti országhatár mentén található lottózókban indította be a lottóturizmust.

A román és ukrán határ mellett is érezhető a lottóturizmus fellendülése, ami mind a határon túli vásárlók számában, mind pedig a vásárlás összegében megmutatkozik. A határ menti értékesítők beszámolója szerint nemcsak többen ikszelnek az 5/90-es játékon, hanem több mezőn is tippelnek.

További érdekesség, hogy a visszatérő játékosok között azok, akik korábban jellemzően csak Eurojackpotot játszottak, most ötöslottót is töltenek, de olyan is akad, aki áttért, és a nemzetközi lottójáték helyett csak az ötöslottón keresi Fortuna kegyeit.

A szerb határ mentén továbbra is jellemzően az állandó vásárlók teszik próbára szerencséjüket, Bácsalmás térségéből viszont azt is jelezték, hogy a megszokotthoz képest növekedés tapasztalható a külföldi vásárlók számában.

Aki megnyerte, utalják is neki

A lottónyertesnek amúgy 90 nap áll majd rendelkezésre, hogy jelentkezzen nyereményéért. Az ilyen jelentős összegű nyereményeket a Szerencsejáték Zrt. kizárólag átutalással teljesíti.

Először az úgynevezett nagynyertes-vonalon kell jelentkeznie, ahol a nemzeti lottótársaság munkatársa meggyőződik arról, valóban a szerencsés van-e a vonal túlsó végén, ezt követően kerülhet sor a személyes találkozóra, majd a kifizetésre is.

Kiemelt fotó: illusztráció, Fortepan / Chuckyeager tumblr

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top