15 magyar szépségkirálynő, akinek bejött az élet

Kovács Gréta | 2014. Július 21.
Vasárnap este óta új szépségkirálynőnk van. A Miss World Hungary 2014-es címet Kulcsár Edina kapta. Hogy neki megérte-e indulni a versenyen, arra térjünk vissza 3 év múlva. Viszont összeszedtünk 15 egykori "királynőt", akiknek határozottan jót tett a korona.

1. Geszler Dorottya – Miss Hungary 1989 – 3. helyezett

A 19 éves királynőt a verseny után egyből elkezdték fotózásokra, szereplésekre hívni: ekkor figyelt fel rá a Magyar Televízió, ennek köszönhetően telefonos játékokat, vetélkedőket, slágerlistákat és divathíradót is vezethetett, de ő volt a Játék határok nélkül egyik műsorvezetője is. A kilencvenes években megalapította saját modellstúdióját, majd 2001-ben a Barátok köztben láthattuk viszont.

2. Bálint Antónia  Miss World Hungary 1991

Már egészen kicsi korától kezdve reklámfilmekben szerepelt, ám csak 22 éves korában választották szépségkirálynővé. A verseny szervezői aktfotói miatt később elvették a koronáját, ám hat évig tartó pereskedés után mégis ő maradt Magyarország szépe – azóta többnyire médiasztárként beszélnek róla. Viharos magánéletéről A királynő meztelen című saját könyvében számolt be.

3. Osvárt Andrea – Look of the Year 1996 – 2. helyezett

22 évesen maga mögött hagyta sikeres modellpályáját és Rómába költözött, hogy színésznő lehessen. Pár évvel később megkapta az év olasz felfedezettjének járó Afrodité-díjat, és megannyi elismerés után 2012-ben övé lehetett az Európai Arany Glóbusz is. A magyar közönség legutóbb a Megdönteni Hajnal Tímeát című mozifilmben láthatta viszont, ahol a főszerepet játszotta. Idén ő vezethette a Magyarország Szépe királynőválasztást.

 

4. Horváth Éva – Miss World Hungary 1998

A többdiplomás királynőt a Miss World Hungary cím elnyerése után 2004-ben a Miss Tourism versenyen is a legszebbnek választották. 2007-ben a COOL TV műsorvezetője lett, majd egy évig az RTL Klub csapatát erősítette. Több sikeres show-műsort is vezetett, hivatalos Facebook-oldalát pedig több mint 80 000-en követik. Jelenleg a Süel márka arca, és saját szépségblogot is vezet. 2014-ben a VIASAT3 csatornán játszódó Megruházlak! című műsor háziasszonya – valamint a Miss Balaton szépségverseny koordinátora lett.

5. Bódi Sylvi – Miss Hungary 1998 – 2. helyezett

Már 14 éves korában hazánk tinikirálynőjének választották – a Miss Európa verseny legszebb 6 hölgye közé is bekerült, miután az 1998-as magyarországi döntőn a 2. helyezést érte el. Több férfimagazin címlapján is megjelent, aminek köszönhetően 2002-ben ő lett az Év Playmate-je. 2009-ben a Sugarbird ’Covergirls’  fantázianéven futó márkának kezdett el ruhát tervezni több magyar hírességgel együtt, ettől aztán 2014-ben búcsúzott el, mondván: pszichológia tanulmányaira akar figyelni a jövőben. Úgy tűnik, az elválás nem volt valami barátságos…

6. Kapócs Zsóka – Miss World Hungary 2001

A színésznői ambíciókat is dédelgető lány 22 éves korában lett Magyarország szépe – hamarosan az egész ország megismerte őt. Pár évvel később már a Szombat Esti Láz produkcióját vezette Stohl Andrással együtt, majd a Danubius Rádióban reggelenként Zsóka hangjára ébredhettünk. 2009-ben jelent meg az első albuma Karády-dalok címmel. Jelenleg az Operettszínház több darabjában is játszik. A magánélete kevésbé alakult szerencsésen: Kamarás Iván színésszel 5 évig élt együtt, később Habony Árpáddal kötött házassága kudarcba fulladt.

7. Debreczeni Zita – Miss Balaton 2001 – 3. helyezett

Még a középiskola padjait koptatta, mikor beiratkozott egy modelltanfolyamra. Szinte az egész világot bejárta fotómodellként, ám a magyar köztudatba egy RTL-es műsorral robbant be. 2009-től kezdve a Sugarbird márkának tervez ruhákat Zimány Lindával és Dukai Reginával együtt. Folyamatosan szerepel a médiában, amiről az is tanúskodik, hogy több, mint 78 000 követője van a Facebookon. Jelenleg fotósként dolgozik.

8. Laky Zsuzsi – Miss Hungary 2002 – 2. helyezett

16 évesen Zala Szépének választották, majd két évvel később dobogós lett Magyarország legrangosabb királynőválasztásán. 2003-ban hatalmas elismerés érte, hiszen ő képviselhette hazánkat a Miss Európa szépségversenyen, Párizsban, amit meg is nyert. A SkyEurope fapados légitársaság repülőgépei egy évig hordták magukon a királynő fotóját – népszerűsítve ezzel a hazai turizmust.

9. Balogh Edina – Miss Hungary 2003

A barátai unszolására nevezett be a 19 éves lány a szépségversenyre, amit végül meg is nyert. A hirtelen jött népszerűség kapóra jött neki, hiszen egy évvel később már Nádor Kinga karakterét alakíthatta a Barátok köztben. 2008-ban elnyerte a legcsinosabb színésznőnek járó Zenthe-díjat.

10. Sándor Orsolya – Miss Balaton 2003

A FEM3 műsorvezetőjeként dolgozó lány évekig vezette a Telekvízt, valamint a Kenó- és a Skandinávlottó-sorolást, de a Barátok köztben is találkozhattunk vele. Eredeti foglalkozása szerint tesitanár, ám soha nem dolgozott a szakmájában. A mai napig keresett fotó- és reklámarc: nagy álma egy mozifilmben is szerepelni.

11. Zimány Linda – Miss Balaton 2006

A magyar Britney Spearsként berobbanó lány 15 éves korától kezdve sorra nyerte a szépségversenyeket, ám magánélete is hasonlóan izgalmasan alakult. A V-Techből ismert Kefir, később a focista Dzsudzsák Balázs barátnője volt. Áprilisban a Budapesten forgató Jude Law-val keveredett kalandba, ami a világsajtóban is ismertté tette a nevét. A magyar celebek királynője legutóbb 2013-ban kapta meg a koronát a nemzetközi Tropic Beauty versenyen Las Vegasban.

12. Sarka Kata – Miss Universe Hungary 2007 – 2. helyezett

Hajdú Péter felesége is egy szépségversenyben tűnt fel, mindössze 21 évesen. Azóta igazi celebbé nőtte ki magát: a Facebookon több, mint 100 000 ember követi, Instagramon pedig 20 000 követője van. A kétgyermekes családanya és férje birtokolja a Magyarország Szépe Kft. többségi tulajdonrészét – az egykori szépségkirálynő tehát ma már ügyvezető igazgatóként is tevékenykedik a királynőválasztáson.

13. Lipcsei Betta – Miss Universe Hungary 2011

15 éves kora óta modellkedik – dolgozott Barcelonában, Milánóban, de már Kínát is bejárták a fotói. Első komolyabb filmszerepe a Fej vagy írás című magyar moziban volt, ahol Görög Zita húgát játszotta. Volt a Gillette Venus, a Caprice és a Cango&Rinaldi arca is, ahol Sarka Katával láthattuk együtt pózolni. 2010 óta műsorvezetőként is dolgozik: a SPORT TV-n a Harmadik félidőt, az RTL Klubon pedig a Talpig Nő című életmódmagazint vezette.

14. Szabó Dóra – Miss Earth Hungary 2011

Magyarország legkeresettebb fotómodelljeinek egyike volt, mikor jelentkezett a szépségkirálynő-választásra. Olyan márkákat képviselt, mint az XTREME Lashes, a Douglas parfüméria vagy az ART’Z MODELL. Jelenleg a Jóban Rosszban című sorozatban játssza Kinga nővért.

15. Konkoly Ági – Miss Universe Hungary 2012

Magyarország eddigi legsikeresebb királynője: a Las Vegasban megrendezett világdöntőn a 10 leggyönyörűbb lány közé jutott. A fotómodellként is dolgozó Ági már jó néhány szépségversenyen részt vett, mire megkoronázták. Többek között Gáspár Laci Nem akarok várni című klipjében is szerepelt, ám a Missy és a Rebecca fürdőruhák plakátlányaként is ismerős lehet nekünk. Párja Józsi György, a Ferencváros középpályás labdarúgója.

Miss World Hungary, 2014 – Mit lehet tudni az új királynőről?

Kulcsár Edina nemcsak a közönségdíjat zsebelte be vasárnap este, de a zsűri döntése értelmében, az ő fejére került a korona, így ő képviselheti hazánkat a Miss World londoni döntőjén. 
Az új királynőről még nem sokat tudunk. Edina 24 éves, középfokon beszél angolul, versenyszinten társastáncolt és atletizált. Igazi szépségverseny-rajongóval van dolgunk Edina személyében, ő ugyanis négy évig gyűjtötte a bátorságot, hogy jelentkezzen. És mivel idén decemberben betölti a huszonötöt, jövőre már nem állhatott volna sorba a castingon. Edinának érettségije van, korábban is voltak modell munkái.

 

Exit mobile version