Hogyan csináljunk tökéletes szelfit?

nlc | 2016. November 11.
Vannak, akik függők, míg mások utálják még látni is ezeket a képeket. Lehet mellette és ellene is számtalan érvet felhozni, egy azonban biztos: az internetes életünket bizony uralják a szelfik.

A legtöbben csak egy normális profilképre vágynak, míg mások naponta ontják magunkról a fotókat a közösségi oldalakon. Bármelyikről is legyen szó, egy célt szolgálnak: azt, hogy a képek olyan színben tüntessenek fel minket, ahogyan mi szeretnénk láttatni magunkat. Ám sajnos sok esetben a legtöbb próbálkozás legfeljebb csak középszerűre sikerül, mivel sokan nincsenek tisztában azokkal a szabályokkal, amelyek hozzásegítenek a tökéletes szelfihez. Most olyan tanácsokat hoztunk, amelyeket minden szelfikészítőnek érdemes betartania.

Szelfire fel!

Amelyik testrészedhez legközelebb tartod a telefonodat, azt fogod kihangsúlyozni a képen. Így felerősítheted egy-egy vonásodat és csökkentheted egy másik dominanciáját. Ha például az orrodra fókuszálsz, arra összpontosul a kép is és a szemed biztosan kisebbnek látszik majd.

A fotósok kétharmados szabályát el kell felejtened a szelfik kapcsán. Az arcod inkább a jobb felső vagy a bal felső sarokba érdemes helyezni. Így sokkal vonzóbbnak tűnik mindenki, mintha a kép kellős közepén mosolyogna. Utóbbi épp olyan lenne, mint egy igazolványkép. Ugye most beugrott? Az sem jó, ha a vállak párhuzamosak. Először fordulj picit jobbra, majd balra és nézd meg, melyik változat tetszik jobban. Azt érdemes használni.

Fontos, hogy találd meg a számodra ideális szöget. Döntsd a fejed jobbra, balra, készíts képeket és válaszd ki, amelyiken a legjobban nézel ki. Mindenkinek van olyan profilja, amelyik előnyösebb. Ha megtalálod a “legjobb oldalad”, az már fél siker.

Lehet, hogy nem gondolnád, de a megvilágításnak legalább olyan fontos szerepe van a szelfi készítésben, mint a jó szögnek. A megfelelő fény megtalálása ugyanis elengedhetetlen. A természetes fény jó választás lehet. Ha bent vagy,húzódj az ablakhoz és próbálj ott fotózkodni. Színesebb, élénkebb képek születnek így. Minden napszakban mást látsz majd, érdemes kísérletezgetni. Ha mesterséges fényben készülnek a képek, nem jó a nagy árnyékolás, de a sárgás fény sem lesz jó hatással a képre.

Légy önmagad!

Ha izgalmasnak szeretnél tűnni, vegyél fel valami extra kiegészítőt. De ne napszemüveg legyen az, hanem mondjuk egy vagány sál vagy ez szép kalap. Ne grimaszolj! Szerencsére úgy tűnik, a csücsörítős fotókról már sokan kezdenek leszokni, azért néhány buta arcot vágó embert lehet még látni. Pedig semmi értelme ennek. Ne ráncold a homlokod, ne biggyeszd az ajkaidat. Inkább mosolyogj, attól több nem is kell.

Van egy nagy titok, ami biztosan hozzásegít az előnyös szelfi készítéséhez: az a lényeg, hogy a képet ne pont szemből, hanem kicsit magasabbról készítsd. Úgy, hogy közben picit előre tolod a nyakad és kicsit megemeled az állad. Csak próbáld ki és meglátod, mennyit dob mindez a képen. A legfontosabb, amit mindenképpen tarts be, az az, hogy a fotókon maradj önmagad. Azzal persze nincs semmi gond, ha a legjobbat hozod ki magadból, csak arra ügyelj, hogy azzal, aki visszanéz a képről, mindig tudj azonosulni.

Olvass még a témában az NLCafén:

Exit mobile version