4 érv, hogy te is a Kleopátra-frizurát válaszd

nlc | 2017. Február 20.
Nincsen olyan kislány, nagylány vagy felnőtt nő, aki időközönként ne érezne ellenállhatatlan vágyat, hogy tökéletes frizurát vágasson magának, frufruval. Ennek egyik legszuperebb formája a Kleopátra-frizura. Tökéletes keretet ad arcunknak.

Mindannyian tudjuk, hogy az ókori egyiptomiak, élükön Kleopátrával, tudták, mi a női szépség titka. Hogyan kell a bennünk rejtőző NŐt láthatóvá tenni. Ruhákkal, ékszerekkel, kencékkel, sminkkel, hennával és a tökéletes, csábító frizurával. Az egyiptomi uralkodónő azóta évezredeken átívelő stílust teremtett, ikon lett. A róla elnevezett frizura a különféle aktuális trendeket figyelmen kívül hagyva örök kedvenc maradt: a Kleopátra-haj a határozott vonalú frufruval és a kicsivel a fül alattig érő hajvégekkel. Nézzük hát a négy érvet, ami miatt feltétlenül követnünk kell Kleopátrát:

1. Nőies

A klasszikus frufrus Kleopátra-frizura tehát az állig ér, megnyújtva ezzel optikailag a nyakunkat, és így válunk sokkal légiesebbé, karcsúbbá és érzékien nőiessé.

2. Igéző

Az aktuális trendekből kiválasztott Kleopátra-frizura tökéletes keretet ad arcunknak, ezáltal a szemünkre irányítva a fókuszt. Ehhez azért persze nem árt némi smink sem. Hiszen Liz Taylor óta tudjuk, hogy mi mindenre jó egy szemhéjtus az igéző tekintet elérése érdekében.

3. Könnyen kezelhető

Mivel elsősorban vékony szálú, egyenes hajtípushoz ajánlott, a Kleopátra-frizura könnyen kezelhető. Egy jó fodrász kell, aki szuperül levágja, onnantól kezdve könnyedén elkészíthetjük otthon is az aznapi frizuránkat.

4. Variálható

Szerencsére azért nem kell ragaszkodnunk görcsösen a klasszikus Kleopátra-frizura paramétereihez, arcformánkhoz illően szabadon variálhatjuk. A lényeg, hogy legyen egy jól levágott frufru, mely fedi a homlokunkat, a többi meg szabadon variálható. A frizura hossza változhat: lehet egészen fülig érő rövidke, vagy a vállat súroló félhosszú, vagy a váll alattig érő hosszabb verzió is. Sőt ha úgy tartja kedvünk, rakjunk bele csavarókat: tegyük hullámossá vagy göndörré, a Kleopátra-frizura így is működik.

Exit mobile version