Pasiszótár: “Nem vagyok romantikus típus!”

Valmont | 2010. Június 29.
Egy férfit kértünk fel arra, hogy napról napra segítsen megfejteni a nők számára érthetetlen (fél)mondatokat, melyek a pasik száját hagyják el. Íme Pasiszótár sorozatunk 14. példamondata! És a megfejtés...

A pasi:
„Nem vagyok romantikus típus!”

A fordítás:
Ha jól sejtem, ez magyarázkodó mondat. Az előzi meg, hogy „bocs, hogy soha nem veszek neked virágot, de…”. Meg „elnézést, hogy három éve nem öleltelek át csak úgy, de…”. Továbbá: „Ne haragudj, hogy nem használom a társaságodban a következő kifejezéseket: légy szíves, kérlek, köszönöm, de…” Azt is sejtem, hogy nem kapcsolat eleji mondatról van szó, mert ilyen szöveggel első randikra érkezni, ugye, minimum felkészületlenség…
A tapló mondatok sajátossága, hogy nem lehet rájuk válaszolni (legalábbis szóban nem, legfeljebb tettlegességgel, mivel egy tapló mondat már önmagában tettlegesség). A „nem vagyok romantikus típus!” is ilyen, mert mit mondjon rá a szerencsétlen nőáldozat? Hogy „ja, tényleg, el is felejtettem, akkor semmi gond”? És meddig terjed a mondat érvényessége? Mi után hangozhat el? Mit lehet még kimagyarázni vele? „Nem megyünk kettesben vacsorázni, mert tudod: nem vagyok romantikus típus”? „Vacsorát főzetek veled, és elvárom, hogy behozd a meccs szünetében, oszt a végén egy nagy böfögéssel köszönöm meg, de hát tudod: nem vagyok romantikus típus”? „Esténként hozzád nem érek, csak befordulok, és jó nagyokat szellentek a paplan alá, mér’?, mi a baj, Szívem?, hát mondtam: nem vagyok romantikus típus”?
A dolog nyilván abszurd. A mai példamondatunk semmire nem jó, annak a beismerése csupán, hogy embered jó ideje érzéketlen tuskóként viselkedik veled. Valószínűleg nem azért, mert érzéketlen tuskó (hiszen a legnagyobb taplók is képesek elkotródni a virágboltba, ha egy nőtől akarnak valamit), hanem 1. mert azt hiszi: bármit megtehet, te úgyis ott vagy neki, 2. lesz.rja, hogy ott vagy-e neki.
Akárhogy is van, én a helyedben lehet, hogy megpróbálnám mással. De minimum megcsalnám egy romantikus típussal.

(Neked is fordítási nehézségeid vannak? Küldd el a problémás férfimondatot a pasiszotar@nlcafe.hu címre, és megpróbáljuk értelmezni a Pasiszótárban!)

 A Pasiszótár eddigi példamondatai:

Exit mobile version