Jön a marhainakból készült óvszer!

nlc | 2013. November 21.
Új típusú kondom kifejlesztésén dolgoznak, amely kevésbé szakad el, ehhez viszont állati inakat használnak fel.

Az óvszergyártók még vékonyabb és még nehezebben szakadó óvszer előállításán fáradoznak, ehhez pedig a latexet marhainakkal kezdték el helyettesíteni. A fejlesztéseket a szoftveróriás Microsoft cég alapítója, Bill Gates alapítványa, a Bill&Melinda Gates Foundation is felkarolta, sőt bejelentésük szerint 1 millió dollárral támogatja az új típusú óvszer kifejlesztését. Ez ugyanis várhatóan sokkal hatékonyabb lesz, mint a jelenleg használt latex, azaz sokkal jobban megelőzi a nem tervezett terhességet és a szexuális úton terjedő betegségeket.

Az újítás azért tűnik nagyszerű ötletnek, mert a marhainakban található kollagén fibril tökéletesen olyan, mint amit elvárnánk az óvszertől: vékony, erős, a textúrája hasonlít a nyálkás membránra, olcsó, és könnyű hozzájutni. A cél pedig az volt, hogy olyan óvszert dobjanak piacra, amelynek a textúrája sokkal jobban hasonlít az emberire, így nincs olyan érzésünk a gumihasználatnál, mintha esőkabátban állnánk a zuhany alatt.

A kísérletekhez a kutatók egyébként Kaliforniában egy kínai üzletből szerezték be a “hozzávalót”. Az új típusú óvszert már javában tesztelik, több mint 500-an.

Az viszont kérdés, hogy ha piacra dobják is, akkor beindul-e a vásárlása, s nem ódzkodunk-e majd attól, hogy állati eredetű „gumit” használjunk a szexhez.

Forrás: Mashable, Bustle

Exit mobile version