Életmód

Természetes óvszer nőknek

A kaliforniai fotóriporter, Talia Frankel az első nő, aki kondomgyártásba fog, méghozzá nem is akármilyenbe: természetes anyagokból készült óvszert gyárt, ami ráadásul a női vásárlókat célozza meg.
 Természetes óvszer nőknek Olvass tovább!
A szex veszélyes üzem

Az óvszereket általában igen erős kemikáliákkal kezelik, amelyek sokszor allergizáló hatással vannak a hölgyekre. Frenkel ezért olyan gyártókkal lépett kapcsolatba, akik hajlandóak voltak glicerin- és parabénmentes nyersanyagokat használni a gyártás során.

Mindeközben hatalmas segítséget nyújt Afrikának, merthogy tervei itt még korántsem értek véget. A Vöröskereszt szolgálatában töltött afrikai munkái során gyakorta találkozott olyan helyiekkel, akik az autóján lévő vörös keresztet látván óvszert kértek tőle.  Megdöbbentette a tény, hogy habár az emberek tisztában vannak azzal, hogy kondomot kellene használniuk az AIDS terjedése ellen, még ez az alapvető segítség sem elérhető számukra. „A barátommal éppen Los Angelesben autóztunk, amikor eszünkbe ötlött az egyet egyért elv. Ez azt takarja, hogy ha itt, Amerikában eladunk egy óvszert, akkor azért valaki Afrikában kapna egyet ingyen” – mondta a fotóriporter.  

Az online árusítás a múlt hónapban már meg is kezdődött (Love Begins With L)  és az újdonsült vállalkozás számos megrendelést kapott. Frenkel 2011 tavaszán kezdi meg a kiszállításokat, és mintegy 1,7 milliónyi óvszer eladását tervezi erre az évre.

Jelmondata: „The more love you make the more lives we save.” (Minél többet szeretkezel, annál több életet mentesz meg.)

Forrás: blogs.forbes.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top