„A homoszexualitás biológiai értelemben nem természetes” – áll a nyolcadikos biológia tankönyvben

S. Z. | 2021. Szeptember 03.
Érdekes megállapítások olvasható a homoszexualitásról a nyolcadikos biológia könyvben.

Az Oktatási Hivatal által kiadott nyolcadikos biológia tankönyv a szexualitás témakörét is tárgyalja. A nemi életünk egészsége című fejezetben szóba kerülnek például a szexuális úton terjedő betegségek, a fogamzásgátlás, az abortusz és az AIDS.

A 444 vette észre, hogy ebben a részben így írnak a homoszexualitásról:

Nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás biológiai értelemben nem természetes, hiszen nem teljesül a szexuális tevékenység biológiai célja, az utódnemzés

– olvasható a tankönyvben.

Igaz, a fenti mondat után közvetlenül azt is írják: „Riogatni azonban fölösleges vele.”

Így írnak a homoszexualitásról a 8. osztályos biológia tankönyvben (Forrás: Tankönyvkatalógus)

Sőt, az idézett rész előtt arra is kitérnek, hogy „nincs sok esélye annak, hogy egy homoszexuális heteroszexuálissá válik a többségi társadalom »nyomására«, pedig szinte állandóan találkozik (filmben, könyvben, plakáton, reklámokban stb.) a heteroszexualitás örömeivel. Ugyanígy nincs reális veszélye annak, hogy egy heteroszexuális »meleggé« válik attól, hogy ismeri, látja mások ilyen irányultságát.”

Miután megszüntették a szabad tankönyvválasztás lehetőségét, a biológia tankönyvben szereplő utóbbi – amúgy helytálló – állítás szinte meglepő annak fényében, hogy a kormány a melegellenes törvénnyel megtiltotta a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás ábrázolását a tömegmédiában, műsorokban, valamint reklámokban.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Katerina Holmes)

Melegellenes törvény az nlc-n:

Exit mobile version