nlc.hu
Sztárok

Sztárok véleménye a melegellenes törvényről

Sztárok és a melegellenes törvény: „Nagyon aljas úton vagyunk!”

Nemcsak jogaid, hanem kötelezettségeid is vannak – vallja több ismert ember is, akik most a melegellenes törvény kapcsán szólaltak fel.

A kormánytöbbség és a Jobbik kedden megszavazta azt a törvényjavaslatot, amelynek utólagosan benyújtott módosításai súlyosan csorbítják az LMBTQ+ emberek jogait, egyben ellehetetlenítik az iskolai szexuális felvilágosítást és érzékenyítést, továbbá európai uniós jogszabályokat is megsértenek. Az eredeti törvényjavaslat eleinte a gyerekekkel szembeni szexuális bűncselekményeket elkövető pedofilok ellen irányult, a „pedofiltörvény” néven emlegetett törvényjavaslatot azonban később a kormánypárt olyan passzusokkal egészítette ki, amely betiltja a nemváltás bemutatását, illetve a homoszexualitás „népszerűsítését”.

A megszavazott törvény értelmében tilos lesz 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést ábrázolja, vagy a homoszexualitást „népszerűsíti, jeleníti meg”, valamint az iskolákban csak olyan szervezet tarthatna szexuális felvilágosítást, amelyet egy állami szerv nyilvántartásba vett.  Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a törvény összemossa a pedofíliát a homoszexualitással. A kormányoldal által benyújtott, orosz mintára bevezetett melegellenes propagandatörvény a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is súlyosan korlátozza, betiltja az iskolai LMBTQI témájú oktatási programokat és társadalmi célú reklámokat is.

A pedofíliát az LMBTQI+ emberek jogaival összemosó törvény ellen tüntetéseket szerveznek, a közösségi oldalakon a profilképeket sorra cserélték le azok, akik szintén ellenzik a Parlamentben megszavazott törvényt, és egyre több ismert ember adott hangot a véleményének. Elsők között volt Lilu, aki mindig fontosnak tartott a társadalmi szerepvállalást. Ahogy Tatár Csilla is megfogalmazta: „Nem csak jogaid, kötelezettségeid is vannak.” A műsorvezető egy hosszabb bejegyzésben fejtette ki a véleményét.

„Emlékeztek, hogy mit írtam 2 nappal ezelőtt..: »Egyszer baj lesz abból, ha elváltál, egyszer partvonalra kerülsz, mert nem vállaltál gyereket, egyszer megbélyegeznek, mert a macskáddal élsz, egyszer ciki lesz a társaságod, mert nő létedre rövid a hajad, egyszer kellemetlen lesz az ismerősödnek lenni, mert férfi létedre, hagyod, hogy az asszony dolgozzon.
Egyszer baj lesz abból, amiben hiszel… Egyszer mindenki sorra kerül…«
A jövő időt és egyben az illúzióinkat hagyhatjuk is a fenébe.. Ez tegnap 157 aljas igen volt, olyanoké, akik arra akarják tanítani a gyerekeket, hogyan kell gyűlölni, hogyan lehet kitaszítani és ha mindez megvan, akkor hogyan lehet büszkén veregetni majd a vállukat, hogy oké, nekem ez megy, nem tartozom a »mások« közé, tehát egy felsőbb, elit kaszt tagja lehetek. (ismerős valahonnan?)
Aztán persze a vállveregetők közt is ott lesznek szép számmal azok a felnőttek, akik úgy nőttek fel, hogy valami nem stimmel velük, hogy ők biztos hibásak, hogy ők nem idevalók…gyerekek voltak, nem tudták, csak érezték azt a furcsa idegen érzést… magyarázat, segítség pedig sehol, csak a stigma. És ne legyenek illúzióink, ez nemcsak az LMBTQI embereket és családjaikat teszi tönkre. Hanem egy komplett társadalmat, ahol az embereket kirekesztésre, hallgatásra, hazugságra és gyűlöletre buzdítják. 157 aljas igennel. És én még mindig hiszem, hogy a normális emberek többségben vannak, csak a hülyék hangosabbak!!”

Molnár Piroska is határozottan fogalmazta meg a véleményét a kedden elfogadott törvény kapcsán. 

„Agyament ötlet, hogy összemossák a homoszexualitást a pedofíliával, oly mértékben abszurd, hogy akik így gondolják, jó lenne, ha meghallgatnának olyanokat, akik otthon vannak a területen, akkor talán kicsit a fejükhöz kapnának hogy álljon meg a menet! – mondta a törvény kapcsán Molnár Piroska színésznő az RTL Híradónak, és hozzátette: – Édesanyámtól csak azt hallottam, kislányom, csak ember van, ilyen, olyan, amolyan. Falun nőttem fel, szomszédok, rokonok, satöbbi, az egyik ilyen, a másik olyan, de mindegyik ember.”

A színésznő szerint nem tiszták a fogalmak, hogy például mi a pedofília, vagy mi a homoszexualitás. Molnár Piroska környezetében is vannak olyanok, akik miatt mostantól aggódhat, mert másképpen élnek, ezt különösen aggasztónak tartja.

Csonka András a közösségi oldalán fejtette ki a véleményét a törvényről. 

„Hiszek az emberségben, a toleranciában, az elfogadásban, a méltóságban, mindenekfelett a szeretetben! Nem tudok és nem is akarok mit kezdeni a bigott gyűlölettel, a szűklátókörűséggel, az ostobasággal, a kirekesztéssel. Hívő ember vagyok, és az érzéseim is ehhez alkalmazkodnak. Hiszek abban, hogy mindenkinek joga van ahhoz az élethez, amit választ, amit Isten kijelöl neki, viszont senkinek nincs joga abba beleavatkozni. Egymást segítenünk és támogatnunk kell, másképp semminek nincs értelme! Abban reménykedem, hogy megértitek, miért írom ezeket a sorokat, abban még inkább, hogy Ti is így gondolkodtok, mert csak így lehetünk igazi közösség.”

Kajdi Csaba ma a Reggeli vendégeként mondta el a véleményét a melegellenes törvényről: „Nagyon aljas úton vagyunk!”

Miller Dávid hosszabb bejegyzésben fejtette ki a véleményét.

„Olyan fura ez az egész… Itt van egy EB, amire kijutottunk, ahol itthon játszhatunk olyan nemzetek ellen, mint Portugália, Németország vagy Franciaország.
Mindenki szurkol, mindenki lázban ég, süt a nap, gyönyörű a város.
De ezzel egy időben, egy olyan törvényjavaslatot szavaz meg a parlament, ami egyszerűen nem hagy nyugodni. Pedig esküszöm, hogy én is a gyerekeket tartom szem előtt! Főleg azokat, akiknek rengeteg kérdésük van a saját szexualitásukkal kapcsolatban. Az osztálytársaik basztatják, kívülállónak érzik magukat, van olyan tanár, aki segít nekik, de nem sok, rengeteg inger éri őket a tv-ből, az internetről, próbálnak megfelelni a szüleiknek, a barátoknak és saját maguknak, de ez nehéz. Lehet, hogy a saját nemükhöz vonzódnak, lehet, hogy nem érzik komfortosan magukat a testükben, és szenvednek. Én csak egy porszem vagyok, de volt egy sorozat, amiben egy fiút alakítottam, aki meleg volt, bár igazából még ő sem tudta, és sokat küzdött. Tudjátok, hány levelet kaptam? Több százat!!! Olyan fiataloktól, akik hasonló helyzetben vannak, és nem tudnak, nem mernek kivel beszélni. Ne nehezítsük meg a dolgukat! Ahelyett, hogy próbálnánk kitisztítani a sok katyvaszt a fejükben, és elmondanánk nekik, hogy nincsen velük semmi baj, inkább egy kalap alá vonjuk őket a pedofíliával?!?! MI VAN?! Ezt ha így leírom, annyira nevetséges, hogy normál esetben megmosolyognám, de ez lett ma a valóság…
És akkor a tv-zésről, meg a filmezésről már nem is beszélek, ahol ezek szerint még mindig ott tartunk, hogy ha egy filmben két azonos nemű csókolózik, akkor már én is rögtön megfertőződöm, és azonnal keresek valami csávót, hogy lesmárolhassam…?!
Komolyan fáj.
Kérlek, beszélgessetek a gyerekekkel, ne a netről okosodjanak a szexualitásról, és szerintem ne is arra a nénire/bácsira bízzátok, aki mostantól 1 alkalommal 45 percben elkezdi felrajzolni a bibét meg a porzót, vagy elmondja, hogy a szex a sátán találmánya, jobb esetben pedig talán felvázolja, hogy szerelemből feküdj le valakivel, és védekezz!”

Hajnal János a törvény megszavazása után írta ki ezt, és a bejegyzését jó barátja és kollégája, Józan László is megosztott, akivel a Barátok közt sorozatban meleg párt alakítottak. 

„Tegye fel a kezét, aki azért lett meleg, mert minket látott a Barátok köztben! (Apropó, az új törvény szerint például a Barátok közt is 22 óra után mehetne a a TV-ben…) Emlékszem arra a rengeteg levélre kétségbeesett fiataloktól, akik végtelen hálásak voltak, hogy végre nem érezték magukat egyedül a világban.”

A hozzászólók között volt az Éjjel-Nappal Budapest Arnoldját alakító Korfanti Ferenc is. 

A tegnap elfogadott "melegtörvényről" több ismert ember is nyilvánosan mondta el a véleményét

A tegnap elfogadott törvényről több ismert ember is nyilvánosan mondta el a véleményétSteiner Kristóf a saját oldalán osztotta meg a véleményét

Steiner Kristóf a saját oldalán osztotta meg a véleményét, éppen úgy, ahogy Wossala Rozina is, aki korábbi RTL-esként megjegyezte: büszke arra, hogy az egykori munkahelye kiáll mások jogaiért. 

„Bár már nem vagyok képernyős az RTL-en, de büszke vagyok, hogy valaha az lehettem! Ma 18:00 Kossuth tér, hogy ne hátrafele haladjunk a 21. században és a minimális emberi jogokat tartsuk tiszteletben ebben a kis hazánknak nevezett országban.”

Wossala Rozina a melegellenes törvényről

Wossala Rozina a melegellenes törvényről

Témába vág: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top