Nemi erőszakkal vádolja Harvey Weinsteint Emma Loman

MTI/NLCafé | 2018. Augusztus 22.
Újabb áldozata perelte be nemi erőszak miatt Harvey Weinstent, akit a kereset szerint a producer 2006-ban erőszakolt meg egy cannes-i hotelben. Emma Loman vádjait valótlannak tartja az egykori filmmogul ügyvédje.

Pert indított nemi erőszak miatt Harvey Weinstein amerikai filmproducer ellen Emma Loman német színésznő, modell és producer. A hétfőn egy kaliforniai kerületi bíróságon benyújtott magánvádban a nő többek között azzal vádolja Weinsteint, hogy az 2006-ban, a cannes-i filmfesztivál idején hotelszobájában megerőszakolta őt.

Loman ügyvédjei testi sértéssel, a személyes szabadság megsértésével és a szexuális célú emberkereskedelem elleni amerikai törvények megsértésével vádolják Weinsteint. Kártérítést szeretnének.

Phyllis Kupferstein, Weinstein ügyvédje szerint a vádak „valótlanok”, ráadásul már elévültek. Kijelentette: azonnal lépéseket tesznek a vádak elutasítására.

Harvey Weinstein ellen, akit több mint 70 nő vádolt meg szexuális zaklatással a botrány kirobbanása óta, a New York-i ügyészség három nő sérelmére szexuális erőszak, szexuális zaklatás és szexuális bántalmazás miatt már vádat emelt.

Több mint 70 nő vádolta meg Harvey Weinsteint

A 66 éves filmproducer május 25-én adta fel magát a New York-i rendőrségen. Egymillió dollár (280 millió forint) óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

Exit mobile version