Sztárok

Salma Hayek és Charlize Theron is tanúskodni fog Harvey Weinstein perében

A bukott producert több tucat nő vádolta meg szexuális zaklatással. A New York-i tárgyaláson az egyik esküdt egy világhírű szupermodell, Gigi Hadid lesz.

Január 6-án kezdődött a szexuális zaklatási botrányokba belebukó hollywoodi filmproducer, Harvey Weinstein büntetőpere a New York-i Büntetőbíróságon. Weinsteint 2017 óta több tucat nő vádolta meg szexuális zaklatással, ügyében Salma Hayek és Charlize Theron is tanúskodni fog. Ha bűnösnek találják, hosszú évekre börtönbe mehet – írja a HVG.hu.

Harvey Weinstein a New York-i Büntetőbíróság lépcsőjén (Fotó: Scott Heins / Getty Images/AFP)

A New York Times szerint nagyon nehéz volt összeválogatni a tizenkét fős esküdtszéket, mert a hatalmas médiafigyelem miatt szinte képtelenség volt elfogulatlan jelölteket találni New Yorkban. A százhúsz potenciális esküdt harmadáról kiderült: nem pártatlanok az ügyben, ezért nem alkalmasak az ítélkezésre.

Különös pikantériát kölcsönöz az ügynek, hogy az egyik esküdtnek Gigi Hadidot választották. A világhírű szupermodell ugyan megígérte, hogy szigorúan objektíven, a tények alapján fog döntést hozni, de tudni róla, hogy korábban ő is találkozott Weinsteinnel, ismeri Hayeket, ráadásul egyik közeli barátja, Cara Delevingne is azok között a nők között van, akik megvádolták a producert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top