Lombik a magyar sztárvilágban: Solti Berniék is reményt adnak másoknak

Wappler Veronika | 2019. Július 07.
Solti Ádám és Berni nyíltan meséltek arról, hogy csak lombikkal lehet gyerekük, vallomásukkal pedig nemcsak magukon segítettek, de másoknak is. Nem ők az elsők a magyar sztárvilágban, akik nyíltan vállalják, milyen küzdelmes úton járnak.

Nem csak a durva és elítélő megjegyzések tudnak fájni, hanem néha az egyszerű kérdések is, hogy „na, mikor jön a baba?”. Sokszor nem is sejtik más emberek, min megy keresztül egy-egy pár, hogy mennyi mindent áldoznak fel, hogy mennyit harcolnak azért, hogy gyerekük legyen. Saját tapasztalatból mondom, hogy Emma Thompson férje jól fogalmazott, amikor öt évvel ezelőtt a saját küzdelmes éveikről mesélt.

A lombikprogram nagyon felkavaró. Ez egy brutális és nagyon érzelmekkel teli folyamat. Borzasztóan nehéz. De aztán összeszeded magad, körbenézel, és látod azokat a gyönyörű kisbabákat, amilyet te is akarsz.

Ahogy ők is elmondták, rengeteg erőre volt szükségük, és örültek, amikor másoktól biztatást kaptak. Solti Ádám és Solti Berni a nászútjuk kapcsán meséltek arról, hogy hazaérkezésük után lombikprogramba kezdenek. A pár öt éve szeretne gyereket, nem védekeztek, minden lehetséges gyógyszert, progeszteronkrémet, praktikát és technikát bevetettek, de a baba sehogy sem jött össze. Bő egy éve pedig Berni méhen kívüli terhessége következményeként ki kellett venni az egyik petevezetékét. 

„Nem adtuk fel, a siker érdekében átfújták a megmaradt petevezetékemet, Ádám pedig minden ovulációkor elkísért a nőgyógyászhoz, hogy megtudjuk, a pete a jó oldalon jön-e le, azaz érdemes-e mindent megtennünk a hálószobában. Akik küzdenek a babáért, tudják, mit jelent azonnal, időre, abban a pózban együtt lenni. Most, hogy elkezdjük a lombikot, ennek is vége, ma már nem muszájból szeretkezünk, hanem mert megkívánjuk egymást. Megkönnyebbültünk és felszabadultunk. Elég volt már a havonta rendszeresen érzett csalódásból, az érzésből, hogy történjen már valami. A dühből, hogy kit okoljunk, hogy kire, a sorsra vagy egymásra haragudjunk-e…”

A BEST magazinban olvashattál először arról, hogy Solti Ádámék megkezdték a lombikprogramot

Már elkezdték a gyógyszeres kezeléseket, és nagyon bizakodóak. Erről az e heti BEST magazinban olvashatsz hosszabb anyagot velük.

„Természetesen felkészültünk arra is, hogy nem biztos, hogy az első alkalom sikeres lesz. Nincs gond ezzel, benne van a pakliban, és saját magunk érdekében már most szembe kell nézni vele. De Ádámmal inkább azt nézzük, hogy esélyt kaptunk a családalapításra.”

Solti Ádámék még az út elején járnak, de azzal, hogy nyíltan beszélnek a gyerekvállalási nehézségeikről, erőt adnak másoknak, akik hasonló cipőben járnak. Pont úgy, ahogy korábban mások a sztárvilágból, akik őszintén meséltek a lombikjukról. 

Béres Alexandra, férje Krisztián és lánya Flóra 73663096

Béres Alexandra volt az egyik első magyar sztár, aki nyíltan beszélt a lombikprogramokról. Az első lánya, Panna 2009-ben született, Flóra pedig 2014-ben. Mindkét esetben a második lombik már sikeres volt. A képen Flórával látható a házaspár. (Fotó: smagpictures.com)

Nánási Pál, Ördög Nóra, Mici, Vencel 73762425

Mici lombikbaba, Vencel már természetes úton fogant, de Ördög Nóra így is a legismertebb hazai sztár, aki a lombikjairól könyvet is írt. A Pozitív hatalmas siker: „Tudom, milyen az, amikor magadban keresed a hibát, mert a vizsgálatok szerint nincs szervi oka a meddőségednek. (...) Már azt is tudom, miért ne mondd soha egy babáért küzdő nőnek, hogy ne feszülj rá, ne görcsölj, engedd el, és menni fog. Ebben a könyvben ilyen tanácsot biztosan nem olvasol majd. Nem bosszantani szeretnélek, hanem reményt adni, hitet, kapaszkodót a saját történetemmel és olyan szakértők gondolataival, akikkel találkoztam a küzdelmünk során. Mindig is hittem abban, hogy egyszer anya leszek. Ugye te is hiszel?” (Fotó: TV2)

Kaszás Géza, felesége Zsuzsa 2015 és gyermekeik Lilla és Nimród 73664366

Kaszás Géza és Zsuzska hosszú évekig próbálkoztak, végül orvoshoz fordultak, ám a lombik sem ment egyszerűen. A színész végig a felesége mellett volt, minden vizsgálatra elkísérte. Végül 2008-ban megszületett Nimród, majd 2010-ben Lilla. A pár kislánya már természetes úton fogant. A színész ritkán mutat képet a családjáról, ez a kép 2015-ben készült (Fotó: smagpictures.com)

kapócs zsóka fia borisz

Kapócs Zsóka nem mutatott még képet a fiáról, Boriszról, viszont arról, úgy érezte, beszélne kell, hogy milyen nehezen lett anya. A sztárnak endometriózisa van, a betegség miatt pedig évekig hiába próbálkozott. Végül a lombikprogram megoldást jelentett: hat év és négy sikertelen lombik után végül tavaly áprilisban született meg a fia (Fotó: Best magazin)

pesuth rita

Világbajnokunk, Pesuth Rita hosszú ideje Dubajban él, és csak keveset tudunk a családjáról. A szülése után nem sokkal azonban a Fókusznak mesélt arról, hogy kislányáért megküzdöttek: Anna Maitha a negyedik lombikprogramjából született (Fotó: Pesuth Rita Instagram)

niki belucci lombik

Három sikertelen lombik után végül örömmel osztotta meg Niki Belucci a követőivel: a negyedik próbálkozás sikerült, és fia lesz. A felnőttfilmesből lett DJ őszintén mesélt a nehézségekről, arról, milyen volt felkészülnie minden alkalommal, majd elveszíteni egy babát. A Borsnak így fogalmazott: „A környezetemben sok barátnőm szült ez idő alatt. Természetesen örültem a boldogságuknak, de belül mélyen mindig belehaltam egy kicsit. Mindig mondták, ne akarjam görcsösen, és akkor majd jön – ölni tudtam volna ezért a mondatért, a napnak sem mondja senki, hogy ne süssön.”

valkó eszter radócz péter radócz simon

Valkó Eszter és Radócz Péter éppen a minap mutatták meg négyhetes kisfiukat, Simont. A műsorvezető korábban a Storynak mesélt arról, mennyit küzdöttek a gyerekért. „Nem titok, lombikprogram segítségével sikerült teherbe esnem. Kisebb-nagyobb megszakításokkal öt sikertelen év van mögöttünk. Bevallom, nem is számoltam, hány hiábavaló beültetés történt. Immár mellékes is, a lényeg, hogy ez az egy, a legutolsó végre sikerült!”

Sági Szilárd, felesége Szilvi és fiai Szabolcs és Szilárd 73799993

Sági Szilárd és Szilvi az ikrekkel, Szabolccsal és Szilárddal. A pár öt évig próbálkozott, de természetes úton nem fogant meg a gyerek, végül belevágtak a mesterséges megtermékenyítésbe. Az Édes Élet című műsorban láthattuk a küzdelmüket és az örömüket, hogy gyakorlatilag az első nekifutásra sikerrel jártak (Fotó: smagpictures.com)

Exit mobile version