Meglepődsz, hány nője volt a ma 59 éves Antonio Banderasnak

nlc | 2019. Augusztus 10.
Sokat változott az elmúlt években Antonio Banderas, aki a két évvel ezelőtti infarktusa után új életet kezdett. Nehéz megmondani, hogy a változást miben méri.

Fogalmam sincs, miért és ki kezdte el latin csődörnek nevezni Antonio Banderast, de ezzel a kifejezéssel sok róla szóló cikkben és vele készült interjúban találkoztam, amikor a születésnapja kapcsán utánanéztem a színésznek. Ezek után kezdett érdekelni: vajon azért aggatták rá ezt a jelzőt, mert annyi (barát)nője volt a ma 59 éves spanyol sztárnak? Hát, meglepődtem, mit találtam. 

 Antonio Banderas a Miami Fashion Week kifutóján az Ice Palace Film Studiosban idén júniusban (Fotó: Johnny Louis/WireImage,)

Az biztos, hogy hollywoodi karrierjét a latin szerető kategóriában kezdte (és lényegében ott is fejezte be), ami eleinte nagy áldás volt az akkor angolul még nem beszélő színésznek. Banderas azonban nemigen tudott kitörni ebből a szerepből, és bár szerintem vannak jó alakításai ezeken kívül is, nagyjából ma is két filmcímet tudunk kapásból mondani: az egyik a Desperado, a másik pedig a Zorro. Mindkettőben, vagy ha a Zorro első és második részét külön számoljuk, akkor mindháromban csodálatos partnernőket válogattak mellé. Salma Hayekkel később még kétszer dolgoztak együtt, és máig nagyon jó barátok, Catherine Zeta-Jones pedig gyakorlatilag a nagy szerelmet köszönheti Banderasnak. 

„A személyiségét szerettem, nem a szépségét, persze, azt is látom, de ő nagyon éles eszű, szellemes, és nem változott az idővel sem, ahogyan egyre híresebb lett. Egy cseppet sem változott. (…) Amikor Franciaországban voltunk együtt egy filmfesztiválon a Zorróval, Michael (Michael Douglas – a szerk.) is ott volt. Kihívott és megkérdezte, ki az a gyönyörű lány velem? Be tudsz mutatni? Szóval, tartozik nekem, méghozzá sokkal” – mesélte a Standardnak még 14 éve a színész, amikor éppen a Zorro második részével turnézott.

Bár gyakorlatilag minden filmforgatáson hírbe hozták a partnernőjével, és elég megnézni egy ilyen filmet, hogy értsük miért, ettől még csak egy alkalommal volt igaz a munkarománc. Melanie Griffith és ő a közös filmjük forgatásán szerettek egymásba, és Banderas el is hagyta a színésznőért az akkori feleségét, Ana Lezát. Kilenc év házasság után vetette bele magát az új kapcsolatba, és bár nem adtak sok esélyt a Griffith–Banderas románcnak, ma már tudjuk, hogy nagyon is tartós volt az a szerelem. 19 együtt töltött év után ugyan különváltak, de mindketten a mai napig csak a legnagyobb szeretettel beszélnek egymásról, és nem csak a lányuk miatt állnak szóba egymással. 

Banderas latin csődör jelzője leginkább tehát a filmes imázsára utal, és bár biztosan akadtak olyan románcok, amelyekről a nagyközönség nem szerzett tudomást, összeszedtük azt, kikkel is hozták hírbe a sztárt, és azt is megmondjuk, mi igaz ezekből a pletykákból. 

ana leza antonio banderasGettyImages-529303636

Ana Leza volt Antonio Banderas első felesége (Fotó: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

Antonio Banderas and Salma Hayek GettyImages-109545803

Antonio Banderas és Salma Hayek 2003-ban a Volt egyszer egy Mexikó bemutatóján New Yorkban (Fotó:Theo Wargo/WireImage)

Salma Hayek and Antonio Bandera GettyImages-114049988

Salma Hayek és Antonio Banderas 2011-ben Cannes-ban, a Csizmás, a kandúr bemutatóján (Fotó: Marc Piasecki/FilmMagic)

Catherine Zeta-Jones (L) and Antonio Banderas GettyImages-55837023

2005-ben Berlinben a Zorro filmbemutatóján Antonio Banderas és Chaterine Zeta-Jones (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Catherine Zeta-Jones and Antonio Banderas GettyImages-105744783

Catherine Zeta-Jones és Antonio Banderas 2005-ben már jó barátokként álltak a kamera elé. 1997-ban forgatták a Zorro első részét, ahol megismerkedtek (Photo by L. Cohen/WireImage)

Catherine Zeta-Jones and Antonio Banderas GettyImages-85290199

Catherine Zeta-Jones és Antonio Banderas kapcsolata első perctől nagyon jó volt, és bármennyire pletykálták, sosem volt köztük több barátságnál (Fotó: E. Charbonneau/WireImage for Sony Pictures-Los Angeles)

1996 ANTONIO BANDERAS AND MELANIE GRIFFITH GettyImages-1144104

1996-ban, a Hárman párban forgatásán ismerkedett meg egymással Antonio Banderas és Melanie Griffith (Fotó: Getty)

Antonio Banderas & Melanie Griffith GettyImages-75504004

Antonio Banderas és Melanie Griffith a kapcsolatuk kezdetén, amikor senki nem fogadott volna arra, hogy ez a viszony tartós lesz (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Melanie Griffith with Antonio Banderas, their daughter Stella and her children Alexander and Dakota GettyImages-529524104

Melanie Griffith, Antonio Banderas, a lányuk, Stella és a színésznő két nagyobbik gyereke, Alexander és Dakota boldog családként éltek együtt (Fotó: Frank Trapper/Corbis via Getty Images)

Antonio Banderas and actress Melanie Griffith GettyImages-165255119

Antonio Banderas és Melanie Griffith a malagai Nagyhétre rendszeresen elutazott, ez a fotó két évvel a válásuk előtt, 2013-ban készült, amikor már lehetett hallani a gondjaikról (Fotó: Europa Press/Europa Press via Getty Images)

Antonio Banderas and actress Melanie Griffith GettyImages-450493851

Antonio Banderas és Melanie Griffith 2013-ban bevallották, hogy dolgoznak a házassági problémáik megoldásán (Photo by Jemal Countess/Getty Images)

angelina jolie antonio banderas original sin maxresdefault

Angelina Jolie és Antonio Banderas az Eredendő bűn forgatásán került össze, és elnézve a filmet, érthető, miért hitték, hogy a két színész között több van munkakapcsolatnál. Lentebb ezért megmutatjuk a bemutatót, mert egy kép nem mond többet egy trailernél (Fotó: Youtube)

Antonio Banderas and Cameron Diaz GettyImages-107278582

Antonio Banderas és Cameron Diaz a Shrek szinkronizálása közben lettek jóban. Sokan Melanie fiatalabb másának nevezték a színésznőt; bár egy-egy magazin bepróbálkozott, senki nem hitte, hogy Diaz és Banderas között bármilyen románc lenne alakulóban (Fotó: Chris Weeks/WireImage)

Antonio Banderas and Jennifer Lopez GettyImages-73332963

2007-ben turnézott Antonio Banderas és Jennifer Lopez a filmjükkel. Már a közös munka során jóban lettek ugyan, de nem országos barátok. Mindketten elismeréssel beszélnek a másikról, de annyira hihetetlen lett volna a viszonyukról szóló bármilyen pletyka, hogy ezzel még a film reklámozása miatt sem próbálkoztak sokan (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Antonio Banderas and Penelope Cruz GettyImages-83383330

Antonio Banderas és Penelope Cruz is spanyol sztárként futótt fel Hollywoodban, ahol már barátként sokszor összejártak. Legrégebbi és legjobb barátai között tartja számon a színész a kolléganőjét a mai napig. Bár annak idején azt mondták, hogy még a régi időkben viszonyuk volt egymással, erről soha egyikük sem beszélt (FotóPool Photographer/WireImage)

Antonio Banderas and Penelope Cruz GettyImages-1135623954

Antonio Banderas és Penelope Cruz a Fájdalom és dicsőség című filmben dolgoztak együtt legutóbb, amit idén mutatnak be a mozikban (Fotó: Carlos Alvarez/Getty Images)

Denise Richards & Antonio Banderas during The 2000 ALMA GettyImages-530898351

2000-ben egy ideig találgatták, hogy mi van Denise Richards és Antonio Banderas között, de a helyes válasz leginkább, hogy távolság. Mivel Banderas akkoriban nagyon felkapott sztár volt, elég, ha a közelébe ment egy csinos nő, és megindultak a találgatások (Fotó: Sam Levi/WireImage)

Eva Longoria and actor Antonio Banderas GettyImages-120507877

Eva Longoria és Antonio Banderas 2011-ben a marbellai jótékonysági gálán is megmutatták, milyen jóban vannak. A színész szerint Eva az egyik legtehetségesebb színésző, akinek odáig van a humoráért (Fotó: Daniel Perez/Getty Images)

haron Stone (L) and Antonio Banderas GettyImages-55952536

Na, Sharon Stone és Antonio Banderas kapcsolata sok cikk témája volt, különösen, mert Stone az egyik legjobb barátnője Melanie Griffith-nek. Bár a színész tényleg jóban volt és van Sharonnal, ahogy ezen a 2005-ös képen is látszik), soha nem közeledett felé férfiként (Fotó: Stephen Shugerman/Getty Images)

sharon stone GettyImages-55951858

Sharon Stone csak nevetett azon, hogy ő lenne Banderas szeretője (Fotó: Stephen Shugerman/Getty Images)

haron Stone (L) and Antonio Banderas GettyImages-492481207

Sharon Stone és Antonio Banderas a 67. cannes-i filmfesztiválon együtt mulattak, és mivel 2014-ben már sokat lehetett hallani Banderas házassági gondjairól, a korábbi pletykák újra szárnyra keltek (Fotó: David M. Benett/Getty Images)

Nicole Kimpel and Antonio Banderas GettyImages-1156903299

Nicole Kimpel jelenleg Antonio Banderas párja, bár jóval fiatalabb a színésznél, a kapcsolatuk tartósnak bizonyult. Amúgy a 21 év korkülönbség csak az egyik téma volt a párral kapcsolatban, sokan mondták, hogy Nicole miatt ért véget a színész második házassága, amit azonban ő határozottan tagadott, mondván, sosem csalta meg a feleségét (Fotó: Europa Press Entertainment/Europa Press via Getty Images)

Meglepő, de lényegében három kapcsolatáról tud a világ, és egyik érte a másikat. Banderas a szívinfarktusa után azt nyilatkozta, hogy egészen új életet szeretne élni, sokkal nyitottabb akar lenni, és visszafogja magát, ez pedig a jelek szerint sikerült. Az elmúlt két évben új szerepekben láthatjuk, érdeklődőbb, és állítólag kevésbé idegesíti fel magát az apróságokon, aminek mostani párja örül csak igazán. 

(Egy elmaradásunk van Banderasszal kapcsolatban, ez pedig az Angelina Jolie-val forgatott közös filmje, ami után kevesen hitték, hogy tényleg hűséges tudott maradni a feleségéhez, de ő ezt a mai napig váltig állítja. 

Íme az Eredendő bűn, ami után Angelina Jolie és Banderas szerelmi jelenetéről beszélt a fél világ: 

 

Exit mobile version