Görgényi Fruzsina: „Sírtam örömömben, annyira elérzékenyültem. Életem egyik legszebb napja volt”

nlc | 2020. Február 02.
A Barátok közt színésznője számára az idei év nagyon jól kezdődött: párjával, Vastag Csabával Kubában romantikáztak, valamint régi álma is valóra vált, eljutott a Universal stúdióba Los Angelesben. Görgényi Fruzsina az nlc-nek mesélt a terveiről, színházról, a családalapításról, és arról, hogy milyen eljegyzésre vágyik.

Nemrég jártatok Kubában Csabával, miért éppen ezt a helyszínt választottátok?

Minden évben időt szánunk arra, hogy megismerjünk olyan helyeket, ahol még nem jártunk. De a fő cél, hogy kettesben legyünk, és csak egymással foglalkozzunk. Mivel sokat dolgozunk a mindennapokban, és az időbeosztásunk is eltérő, hét közben keveset találkozunk. Ilyen módon is szeretnénk ápolni a kapcsolatunkat, nem engedjük, hogy ellaposodjanak a dolgok, ezért vágunk bele új  kalandokba. Az Egyesült Államok környékét kerestük, mert Csabi éppen Hollywoodban töltött pár napot, és ő onnan utazott Kubába. Én Budapestről érkeztem, ő pedig a kubai reptéren várt rám.  Olyan jó volt, izgatott voltam, úgy éreztem magam, mint egy külföldi randevún.

Sokan azt gondolták, hogy biztosan megkéri majd Csabi a kezedet ezen a szép helyen…

Szinte minden utazásunk alkalmával figyelik az újságírók, hogy van-e rajtam gyűrű, vagy sem. Viccesen hangzik, de megkértem rá Csabit, hogy ha eljön az idő, egy hőlégballonon kérje meg a kezemet. Úgyhogy ha egy hőlégballont posztolok majd a közösségi oldalamon, akkor biztosan igent mondtam. (nevet) 

Görgényi Fruzsina és Vastag Csaba élvezték a kubai vakációt (Fotó: nlc) 

Miért pont hőlégballon?

Kislány koromban egyszer kipróbálhattam, és bár a ballon akkor a földhöz volt rögzítve, emlékszem, ujjongtam, annyira tetszett. Mivel a szüleimmel voltam ebben az „óriáslufiban”, egy varázslatos családi élményként maradt meg bennem, ami számomra a szeretetet és az egység érzését idézi fel. Ez az élmény mindig bennem van, és szeretném újra átélni a szerelmemmel abban a bizonyos pillanatban.

Akkor hőlégballonozás nem volt Kubában, de hogy éreztétek magatokat?

Nagy kaland volt, az biztos. Nem szállodában foglaltunk szállást, hanem egy kubai családnál vettünk ki egy szobát. Ezzel támogattuk a kubai népet, és nekünk ez volt a célunk. Nagyon jól döntöttünk, mert olyan volt, mintha a kubai nagynénémhez mentünk volna nyaralni. Bár nem beszélt angolul, mégis megértettük egymást. Kézzel-lábbal mutogattunk, és nagyon jókat nevettünk. A házigazdánk elvitt minket a piacra is, együtt vásároltunk, majd főztünk. Legtöbbször rizst, konzervbabot és csirkét esznek szósszal, alapélelmiszereket. Egy másik világban élnek, ahová még nem tört be a kapitalizmus, és ahol még a cserekereskedelem is működik. Ha valakinek több van például babból, akkor kiteszi az ajtó elé, és azt elcserélhetik másra.

görgényi fruzsina kuba nlc 3

Görgényi Fruzsina jól érezte magát Kubában (Fotó: nlc)

görgényi fruzsina kuba nlc 2

A turistás programokon túl a kubai hétköznapokba is belekóstoltak Görgényi Fruzsináék Kubában (Fotó: nlc)

görgényi fruzsina kuba nlc 1

Görgényi Fruzsinának tetszett a romantikus hangulat (Fotó: nlc)

Tetszett nektek az ottani élet?

Olyan volt, mintha visszaléptünk volna jó pár évtizedet, érdekes volt ott járni.  Csodáltuk a régi, színes, lehúzható tetejű autókat, amiket csak filmekben látni, tetszettek a régi típusú utcák. Jó volt egy kicsit belelátni a kubaiak életébe. Nagyon jól éreztük magunkat.

Aztán Los Angelesben is jártatok.

Igen. Csabi külön örült annak, hogy végre elvihetett a Universal Stúdióba, és megmutathatta nekem. A Harry Potter díszletének egy kis része is fel van építve a vidámparkban. Nagy rajongója vagyok a műnek és a filmnek, együtt már jártunk a Harry Potter-múzeumban, de ez különösen lenyűgözött. Vehettem egy varázspálcát, és ha rámutattam az ablakokra, megmozdult az „elvarázsolt” kirakat. Sírtam örömömben, annyira elérzékenyültem. Jó volt ezt átélni. Életem egyik legszebb napja volt. Szeretjük a gasztrokalandokat, ezért megkóstoltuk Amerika ízeit is. Mivel én először voltam ott, rácsodálkoztam, hogy az amerikaiaknál minden sokkal nagyobb, szinte a túlzásig. Volt például akkora fánk is, mint a fejem.

görgényi fruzsina harry potter nlc

Görgényi Frurzsinát a párja, Vastag Csaba különleges élménnyel lepte meg (Fotó: nlc)

görgényi fruzsina universal studio nlc

Fruzsit elvarázsolta Los Angeles (Fotó: nlc)

görgényi fruzsina los angeles nlc 1

Minden napra jutott élmény Los Angelesben is (Fotó: nlc)

görgényi fruzsina los angeles nlc

(Fotó: nlc)

Nem féltetted az alakodat?

Az a típus vagyok, aki néha bűnözhet, mert pár nap edzéssel és az étkezésre való odafigyeléssel újra a régi vagyok. De azért mióta hazajöttünk, keményebben edzek. Lényegében azért edzek, hogy alkalmanként bűnözhessek! Imádok enni, és Csabi is motivál, mert ő is nagyon figyel az étkezésére, a testedzésre. Nem vagyok egy diétázós típus, de ha érzem, hogy a szervezetem egy hétig csak gyümölcsöt kíván, vagy egy hétig csak zöldséget, akkor azt eszem, amit a testem diktál. Jó genetikát örököltem, így  kevés odafigyelés is csodákra képes. Nem vagyok nagy húsevő, az sem okozna gondot, ha a vegetáriánus étrend mellett döntenék. Viszont sok ételben van hús, én pedig imádok főzni és kóstolgatni. 

Milyen edzéssel tartod magad formában?

Általában magam csinálom a gyakorlatokat, és rengeteget futok. Most is várom a tavaszt, hogy újra kimehessek a szabadba. A másik kedvenc mozgásformám a Deepwork, ami teljesen magával ragadott. A sport olyannyira az életem része már, hogy még az sem kizárt, hogy elvégzek egy Deepwork-edzői tanfolyamot, mert szívesen belemélyülnék a témába. Még órákat is szívesen tartanék.

Ez összeegyeztethető a színházi munkákkal és a forgatásokkal?

Igen, mert a jó erőnlét és a dekoratív kinézet fontos a szakmámban is, és ezzel még jobban motiválnám magam, hogy csináljam az edzéseket. Ráadásul a Deepwork nagyon jó alakot és szépen elnyújtott izmokat csinál. Szerintem nem rossz dolog több lábon állni, főleg, ha azt csinálod, amit szeretsz. De persze ez nem azt jelenti, hogy abbahagynám a színházat, sőt még jobb lenne az állóképességem, ha a színház mellett edzőként is dolgoznék.

Ha már színház, milyen lehetőségeid vannak mostanában?

Most maximálisan a Barátok köztre és a médiára koncentrálok, amit nagyon szeretek. A színpad kicsit háttérbe szorult. Miután elvégeztem az akadémiát, hét-nyolc évig játszottam rendszeresen különféle darabokban, kilencéves korom óta az életem része a színház. Törekszem rá, hogy ez is nagyobb szerepet kapjon idén. Főleg prózai szerepek vonzanak. De majd meglátjuk.

A tévészereplések miatt sokan megismernek az utcán; hogy állsz a hódolókkal?

Sokan jönnek oda hozzám, de főleg gyerekek, ők ugyanis merészebbek. A férfiak inkább az interneten próbálnak ismerkedni velem. Sokszor kapok hosszú leveleket, ezek főleg kedves udvarlások, az ilyenekre igyekszem egy-két szóban valami melegszívű, tapintatos választ adni. Szerencsére Csabi nem féltékeny rám, én sem rá. Ezért is jó, hogy szakmabeli a párom, hiszen ezekből nem lehetnek konfliktusaink. Megértjük egymást.

Csabi mit szeretett meg benned?

A külső mellett fontosak számára a belső értékek is. Mindig azt mondja, hogy a humoromat szereti a legjobban, hogy mindig megnevettetem őt, bármi történjen is. 

Elégedett vagy a külsőddel?

Szerintem kicsi a szám, nagy az orrom, és vékony szálú a hajam. De ezeket már elfogadtam. Nem gondolkodtam soha plasztikai beavatkozáson, nem is szeretnék. Egy színésznőnek szerintem meg kell tartani az egyedi vonásait, a természetességét, és fel kell vállalni a korát. Bár még nem aktuális, de a ráncfelvarrások is távol állnak tőlem. Még csak harmincéves vagyok ugyan, de nem gondolom, hogy valaha kés alá fekszem.

Hogy látod magad öt-tíz év múlva?

Szeretnék még többet utazni, és megismerni új kultúrákat. Ezenkívül persze a terveim között van a családalapítás is. De egyelőre ezt az évet tartom fókuszban: év elején a „kapcsolódás” jelszót találtam ki magamnak. Szeretnék minél több új emberrel megismerkedni, és szeretném „feléleszteni” a régi barátságaimat is. Erre koncentrálok majd.

Exit mobile version