Több, mint valószínű, hogy Bálint gazda koronavírusos volt

nlc | 2020. Június 29.
Bálint György otthonának ajtaján most piros karanténcédula van. Az ország kertészét tüdőgyulladással kezelték. Özvegye karanténban van.

Bálint gazda koronavírus-fertőzött volt – állítja a Blikk, amely egy fotót is közölt az alig több mint egy hete elhunyt Bálint György otthonáról. A ház ajtaján piros karanténcédula virít, de a lap szerint a megbetegedésre utal az is, hogy az ország közismert kertészét tüdőgyulladással kezelték, és nem sokkal a halála után a kormány vírusinformációs honlapján is megjelent, elhunyt egy 100 esztendős férfi a betegségben.

„Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt” – mondta a Blikknek Bálint György özvegyének egyik közeli hozzátartozója, aki hozzátette, hogy a gyászoló feleség most karanténban van. Egyelőre egészséges, tesztjei negatívak voltak. A korházban még el tudott búcsúzni férjétől, de másnap értesítették, hogy karanténba kell vonulnia, mert Bálint gazda tesztje pozitív lett.

Bálint gazda közel 101 évesen is aktív életet élt (Fotó: Bognár Péter)

Mivel Bálint gazda özvegye 14 napos karanténban van, ezért a temetéssel meg kell várni annak leteltét. Az ország legkedveltebb kertészét július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra.

Olvass még Bálint gazdáról az nlc-n!

Exit mobile version