Megérkeztek az első fotók Beatrix hercegnő titkos esküvőjéről

nlc | 2020. Július 19.
II. Erzsébettől kölcsönkapott ruhában, az uralkodó tiarájában ment férjhez Beatrix hercegnő a legnagyobb titokban.

Két napja derült ki, hogy Beatrix hercegnő a legnagyobb titokban összeházasodott Edoardo Mapelli Mozzival. II. Erzsébet kedvenc unokájának háromszor kellett elhalasztania az esküvőjét, kétszer az apja körüli botrányok, egyszer pedig a járvány miatt.

A pár végül július 17-én, egy kisebb, meghitt szertartáson mondta ki a boldogító igent Windsorban, és megérkeztek az első hivatalos fotók is az esküvőről:

Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi titkos esküvő után II. Erzsébet és Fülöp herceg társaságában (Fotó: Instagram/The Royal Family)

A 31 éves hercegnő csak úgy ragyogott a nagy napon, az esküvői ruhát pedig maga II. Erzsébet adta neki kölcsön. A Norman Hartnell tervezte elefántcsontszínű ruhát az uralkodó még 1966-ban viselte egy hivatalos ünnepségen. Beatrix kérésére kissé felfrissítették az öltözéket, egyebek mellett puffos organza ujjakkal egészítették ki az eredetileg ujjatlan ruhát.

Beatrix hercegnő abban a ruhában mondta ki az igent a titkos esküvőn, amelyet II. Erzsébet viselt 1966-ban (Fotó: Instagram/The Royal Family)

De nem a ruha volt az egyetlen dolog, amit a kedvenc unoka II. Erzsébettől kapott. Beatrix esküvői megjelenését az a gyémánt tiara tette tökéletessé, amelyet II. Erzsébet a saját esküvőjén viselt 1947-ben.

II. Erzsébet azt a tiarát viselte a saját esküvőjén 1947-ben, amely most a titokban megházasodott Beatrix hercegnő fején volt (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

(Daily Mail)

(Nyitókép: Jonathan Brady – WPA Pool/Getty Images)

Még több esküvői ruha, amit hercegnők viseltek:

Katalin hercegné menyasszonyi ruhája megváltoztatta a divatot

Exit mobile version