Így néznek ki ma a Top Gun főszereplői

nlc | 2020. Július 25.
Pont időben hoztuk el nektek a galériát, ugyanis nemsokára érkezik a Top Gun folytatása!

A Tony Scott rendezte Top Gun 1986-ban debütált és hatalmas siker lett. A kritikusok körében kevésbé, mert hangsúlyozták a számos technikai malőrt, amit a készítők vétettek. Ez a közönséget azonban nem zavarta, és kasszasikert varázsoltak belőle, olyannyira, hogy a filmet a mai napig emlegetik. A Top Gun elnyerte a legjobb főcímdalért járó Oscar-díjat is, Berlin: Take My Breath Away című számáért.

A történet alapja, hogy a Tom Cruise alakította Pete „Maverick” Mitchell fiatal pilóta és elhatározza, hogy ő lesz minden idők legjobbja, és sikerül is bekerülnie az elitbe, az öthetes Top Gun elnevezésű kiképzésre, ahol beleszeret egyik tanárába.

Akaratos, makacs és öntelt, azonban minden átértékelődik benne, amikor egy gyakorlaton barátja balesetet szenved és meghal. A fiatal magát okolja a történtekért és soha többé nem akar gépet vezetni.

A Top Gunt folytatták, 34 évvel az eredeti után jelenik meg (kicsit a koronavírus miatt, csúszva) a Top Gun: Maverick, ám, az eredeti főszereplők közül volt, aki már nem kapott ajánlatot a folytatásra. Galériánkból kiderül, hogy ki:

tom cruise, top gun,

Tom Cruise - Pete "Maverick" Mitchell - Tom Cruise elmúlt éveit nem sokaknak kell bemutatni, minden szereplő közül ő a legsikeresebb. Többszörös Golden Globe-díjas, amiket a Magnóliáért és a Jerry Maguire-ért kapott. 2006-ban őt választották meg Hollywood legbefolyásosabb színészének. Az 58 éves Cruise a magánéletével is sokszor van címlapon, főként a szcientológiai egyházban betöltött vezető szerepe és válásai miatt. Mimi Rogers, Nicole Kidman és Katie Holmes férje volt, utóbbitól 2012-ben vált el. (Fotó: KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP és PARAMOUNT PICTURES / DON SIMPSON / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP)

Kelly McGillis, top gun,

Kelly McGillis - Charlotte "Charlie" Blackwood - Karrierje csúcsát a Top Gun és A kis szemtanú jelentette a nyolcvanas években. Utóbbiért Golden Globe-ra is jelölték. A vádlottakban, 1988-ban Jodie Fosterrel szerepelt. A kilencvenes években már csak gyengébb kategóriás filmjei voltak, a 2000-es években pedig a Showtime L című LMBT sorozatban volt látható. A Top Gun 2020-as folytatásában a 63 éves színésznő nem fog szerepelni, amit eléggé zokon vett. McGillisnek Fred Tillmantól két gyereke született, és több férfival volt kapcsolata, míg 2009-ben coming outolt. A rá következő évbe élettársi kapcsolatba lépett Melanie Leis-szel, ám csak egy évig voltak együtt. Jelenleg színészetet tanít Észak-Karolinában. (Fotó: PARAMOUNT PICTURES / DON SIMPSON / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP és Frederick M. Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

val kilmer, top gun,

Val Kilmer - Tom "Iceman" Kazansky hadnagy - Kilmer a Top Gun után a Mindörökké Batmanben és Dr. Moreau szigeténben is játszott, valamint A vörös bolygóban is. Kilmer környezetvédő aktivista, a Katrina hurrikán után sokat segített New Orleans újjáépítésében. Első felesége Joanne Whalley volt, akitől két gyereke született. Kilmert 2015-ben daganatos betegséggel diagnosztizálták, még mindig felépülőben van. (Fotó: AMANDA EDWARDS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP és PARAMOUNT PICTURES / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP)

anthony edwards, top gun,

Anthony Edwards - Nick "Goose" Bradshaw hadnagy - Nem kell bemutatnunk senkinek a Vészhelyzet Green dokiját, Anthony Edwards-ot, aki a szerepéért Golden Globe-ot is kapott. A színészt már előtte a Top Gunból is ismerték a nézők. 2007-ben a Zodiákusban szerepelt, szinkronszínészként pedig a Repcsikben. Első felesége a sminkmester Jeanine Lobell volt, akinek olyan sikeres volt saját márkája, hogy később eladta az Estee Laudernek. Edwards 2017-ben egy esszében beszélt először arról, hogy a szakmában szexuálisan bántalmazták. Azóta sorstársakon segít. A színész egyébként repülőt is tud vezetni és már egy ideje Mare Winningham párja. A többszörös díjnyertes színésznő a Grace klinikában Susan Grey-t alakította. (Fotó: Bruce Glikas/FilmMagic és PARAMOUNT PICTURES / ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP)

meg ryan, top gun,

Meg Ryan - Carol Bradshaw - Meg Ryan sem panaszkodhat, ami a rá osztott szerepeket illeti, romantikus sorozatok egyik legkedveltebb főszereplője volt a kilencvenes években. A Top Gun után a Harry és Sally, A szerelem hálójában Tom Hanks-szel, a Szeretném, ha szeretnél, a Kate és Leopold hoztak neki nagy sikert. Ryan Dennis Quaid felesége volt 1991-től 2001-ig, amikor is mindenki arról spekulált, hogy a színéznő megcsalta férjét Russel Crowe-val. A 2010-es óta Ryan inkább a kamera másik oldalán áll, több filmet rendezett. (Fotó: ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP és KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP)

(Kiemelt kép: PARAMOUNT PICTURES / DON SIMPSON / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP és
Frederick M. Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Exit mobile version