Politikai pályára készül Meghan Markle, indulna az amerikai elnökségért

Mona | 2021. Március 14.
Harry herceg felesége akár a 2024-ben esedékes következő elnökválasztást is célba veheti.

Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint politikai pályára készül és akár az amerikai elnöki tisztségért is indulhat Meghan Markle, Harry herceg amerikai felesége.

Állítólag a Fehér Házba készül Meghan Markle (Fotó: MTI / EPA / Facundo Arrizabalaga)

A második gyermekével várandós Meghan Markle megőrizte amerikai állampolgárságát, és a Mail on Sunday című vasárnapi brit bulvárlap által idézett bennfentes források szerint ennek egyik oka az volt, hogy a hercegnő előtt nyitva maradjon az amerikai politikai pályafutás lehetősége. A lapnak a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt egyik név nélkül nyilatkozó magas rangú tagja azt mondta: a 39 éves Meghan Markle máris elkezdte a kapcsolatépítést az amerikai Demokrata Párt vezető köreiben kampányszervező és finanszírozást felhajtó stábok összeállítása érdekében. Feltételezések szerint akár a 2024-ben esedékes következő elnökválasztást is célba veheti.

A brit lapnak nyilatkozó amerikai alkotmányjogi szakértők szerint ha Meghan Markle választott közhivatali tisztségért indul az Egyesült Államokban, le kell mondania hercegnői címéről, mivel ennek megtartása ellentétes lenne a hivatali esküvel.

(MTI)

 

Olvass még Meghan Markle-ról az nlc-n!

Exit mobile version