nlc.hu
Sztárok

Meghan Markle és Harry herceg interjúja

Meghan Markle öngyilkos gondolatokkal küzdött

Meghan Markle nagy port kavart az interjúval. Férje, Harry herceg pedig arról beszélt, hogy úgy érezte, csapdába esett a királyi családban, amelyből felesége segítségével tudott kiszabadulni.

Meghan Markle-nek a brit királyi család tagjaként érzett magány és intenzív ellenőrzés miatt öngyilkossági gondolatai voltak, miután összeházasodott Harry herceggel – erről ő maga számolt be az Oprah Winfrey-nek adott vasárnapi interjújában – írja az MTI.

A videóról hosszabb-rövidebb elemzéseket olvashatunk a legtöbb angol nyelvű oldalon, a People magazin is részletesen számolt be többek között arról, milyen pokolian érezte magát Markle a királyi családban. 
   

 Szégyelltem elmondani, és szégyelltem bevallani a férjemnek abban az időben. De ha nem is mondtam ki hangosan, akkor is ezt gondoltam: egyszerűen nem akartam tovább élni. És ez egy nagyon világos, valós és félelmetes állandó gondolat volt a fejemben. Úgy éreztem, ez mindenkinek megoldaná minden gondját

– emelte ki Meghan a CBS amerikai televízió műsorában.

Kifejtette: a királyi család tagjainak elmondta, hogy segítségre van szüksége mentális állapota miatt, de nem kapott tőlük támogatást, úgy vélekedtek, hogy ártana az uralkodóház hírnevének, ha kórházba kerülne.

Meghan Markle és Harry herceg Oprah Winfrey show

Meghan Markle és Harry herceg az Oprah Winfrey show felvételén beszéltek mindenről (Fotó: Harpo Productions/Joe Pugliese via Getty Images)

A színésznő azt is elárulta, amikor terhes volt a most már csaknem kétéves fiával, Archie-val, a királyi családban téma volt, hogy milyen sötét lesz a születendő gyerek bőrszíne. Legalábbis ezt állította a beszélgetés elején, hogy tőle ezt kérdezték, később pedig arra módosult a sztori, hogy Harry a családjával beszélt arról, hogy néz majd ki a születendő gyereke. Oprah Winfrey a rasszista megjegyzésnél drámai szünetet tartott.

Szerinte a faji kérdés is közrejátszhatott abban, hogy közölték velük: a gyerekük nem kapja meg a herceg címet. A videót elemző királyi szakértők rávilágítottak arra az ellentmondásra, hogy korábban Harry és Meghan is maga akarta, hogy Archie ne kapja meg a hercegi címet, mert ezzel akarták biztosítani neki a normális életet. Az interjúban sajnos nem hangzott el, de ahogy mi is írtunk erről korábban, Archie születésekor volt arról szó, hogy a királynő vele is kivételt tenne, és V. György 1917-es törvénye ellenére hercegi címet adományozna Harry gyerekének is. 

Oprah Winfrey show Meghan Markle és Harry herceg első nyilvános szereplése

Arra a kérdésre, hogy Meghan mire számít a brit királyi udvartól, miután elhangzik a mostani interjú, Harry herceg felesége azt válaszolta: azok után, hogy az udvar „aktív szerepet vállalt a róluk szóló hamis híresztelések fenntartásában, nem várhatták, hogy továbbra is csöndben maradjanak”. Itt jegyeznénk meg: valójában a brit királyi udvar sosem kommentálja a család magánéleti eseményeit.

Meghan Markle

Meghan Markle nagy botrányt kavart az interjúval (Fotó: Profimedia)

Sussex hercege és hercegnője 2020 márciusában mondtak le királyi feladataikról, és jelenleg Kaliforniában élnek. Harry és Meghan távozását a királyi családból egy év után kellett volna felülvizsgálni. A Buckingham-palota már február 19-én megerősítette, hogy a pár nem tér vissza a királyi feladatokhoz, és Harry lemond tiszteletbeli katonai címeiről. Ez hivatalossá és véglegessé tette a házaspár elválását a királyi családtól, de itt jegyeznénk meg: a királyi udvar a közleményében hangsúlyozta, hogy Harryék továbbra is a család szeretett tagjai, az elválás csupán a királyi családban vállalt munkájukra vonatkozik. 

Harry herceg az interjúban elmondta, hogy „csapdába esett” a királyi családban, amelyből Meghan segítségével tudott kiszabadulni. Hozzátette, egyedül nem lett volna képes lemondani királyi kötelezettségeiről. Szerint feleségével mindent elkövettek annak érdekében, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztük és a királyi ház között. Úgy fogalmazott: soha nem hagytuk volna el a palotát, ha támogatták volna Meghant.

Sussex hercege arról is beszélt, hogy családja a tavalyi év elején – miután bejelentették távozásukat – minden anyagi támogatást felfüggesztett, ezért csak az édesanyjától, a néhai Diana hercegnőtől örökölt pénz segítségével tudták elhagyni Nagy-Britanniát. Harry úgy vélekedett, hogy anyja „nagyon dühös és szomorú lett volna, ha látja hogyan alakult mindez, de biztosan azt kívánná, hogy boldogok legyünk”.

A Buckingham-palota a múlt héten bejelentette: vizsgálatot indítottak azzal kapcsolatban, hogy a sussexi hercegnő állítólag megalázóan bánt a királyi udvar személyzetével. A vizsgálat a The Times angol napilap cikke nyomán indult, amelyben azt írták, hogy a hercegnő ellen 2018 októberében – amikor Meghan és Harry herceg a Kensington-palotában lakott – panaszt tettek megalázó bánásmód miatt.

A lap a személyzet egy tagjának kiszivárgott e-mailjét is közölte, eszerint Meghan állítólag két személyi asszisztensét elbocsátotta és a személyzet egy harmadik tagjának bizalmát is aláásta. A Buckingham-palota közleményben reagált a The Timesban megjelent írásra. Úgy fogalmaztak: aggódnak a lapban megjelent állítások miatt, és személyzeti csoportjuk megvizsgálja a cikkben leírt körülményeket.

Meghan, Harry és Oprah hollywoodi története

Ezzel együtt olvasni lehetett arról is, hogy a Times cikkhez maga Oprah csapata szivárogtatott ki információkat, ezzel is növelve az amúgy sok helyen megkérdőjelezhető interjú hitelességét. Nem csak a brit királyi család hívei háborodtak fel azon, hogy Meghan lényegében rasszistának állította be a királynőt, és hogy az egész beszélgetés egyoldalú, vádakkal teli volt. Mint fentebb írtuk, a királyi családnak nem szokása ilyen jellegű magánéleti interjúkat adni, így nem várható, hogy megvédjék magukat az elhangzott vádakkal szemben, miközben sokak szerint Oprah, Harry és Meghan is éppen ezt használta ki, amikor egy hollywoodi forgatókönyvhöz hasonló történetként tálalták Harryék „megmenekülését”. 

Az interjúból az is kiderült: 

  • Meghan nehezen viselte, hogy akkoriban nem ő döntött sok mindenről, például nem adhatott volna interjút Oprah-nak
  • Meghan nem tudta elfogadni, hogy egyeztetnie kell a királyi udvarral sok kérdésben, állítása szerint Harrynek is nehezére esett – ezt azért sokan kételkedve fogadják, hiszen Harry a királyi családban nőtt fel
  • Harry úgy érezte, meg kell mentenie a családját
  • Meghan Markle nem akar csendben maradni, mert úgy érzi, már így is sok minden elveszett, nem érdekli, ha még valamit elvesztenek az interjú miatt
  • Meghan nagyon szereti a királynőt, aki mindig kedvesen bánt vele, sokszor ajándékokkal lepte meg és  a nagymamája helyett is nagymamája volt
  • Meghan levelet írt a királyi családnak, hogy kész a királyi család szolgálatába állni és használják őt arra, amire akarják. Éppen ezért nevezte hazugnak az állításokat, hogy miatta döntött Harry a költözés mellett
  • Harry szerint többször beszélt a nagymamájával, és kétszer az apjával, mielőtt tavaly januárban bejelentették, hogy nem állnak többé a királyi család szolgálatára. Állítása szerint Károly herceg a második beszélgetés után nem akart vele szóba állni. 

A CBS a hírek szerint 7 millió dollár körüli összegért vehette meg az exkluzív interjút, ami jól jöhet Harrynek és Meghannek, akik a civil életüket jótékonysággal akarják kitölteni és nem tervezik, hogy az életszínvonalukból engednének. Harry James Cordennek adott interjút nemrégiben, amiért szintén szép summát tett zsebre. 

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top