nlc.hu
Sztárok

Meghan Markle-t zaklatással vádolják

„Ez már PR-háború Meghan Markle és a Buckingham palota között”

„A történelem ismétli önmagát. Meghan Markle még nem tudja, hogy ennek a csatának csak egy győztese lehet. És az a királynő.” Efféle kemény kritikát kapott a magánéleti interjúval visszatérő Meghan hercegné, akit zaklatással vádolnak, és egy ékszere miatt is magyarázkodnia kell. Eközben férjének azt vetették a szemére, hogy interjúk helyett inkább a nagyapja mellett lenne a helye.

Valószínűleg ez Meghan Markle életének a legnagyobb szerepe, legalábbis olyan lett az élete, mint azok a sorozatok, amelyekben a hercegnői státusza előtt szerepelt. Mint tudjuk, az amerikai színésznő és férje, Harry herceg kiléptek a királyi családból, az Egyesült Államokba költöztek, és bár rangjukat megtartják, inkább a média világában helyezkednek el, és filmeket, sorozatokat kezdenek el gyártani különböző streamszolgáltatóknak. Meghan és Harry döntését szomorúan, de tudomásul vette II. Erzsébet. A házaspár azzal a céllal hozta meg ezt a döntést, hogy kevesebbet szerepeljenek a médiában, és inkább civil, mintsem közszereplői életet éljenek. És akkor ehhez képest a bejelentés után 24 órával már kiderült, hogy többórás interjút adtak – ez majd hétvégén kerül adásba – a tévézés nagyasszonyának, Oprah Winfrey-nek, Harry pedig elment bohóckodni James Corden show-műsorába.

Harry herces és James Corden

Harry herces és James Corden (Fotó: Profimedia)

Túlélhetetlen királyi élet

II. Erzsébet eközben a család többi tagjának osztotta ki azokat a kötelezettségeket, amelyek korábban Harry herceghez tartoztak, valamint ő maga intéz majd beszédet a Nemzetközösség Napján a néphez. Az előre felvett videó akkor kerül adásba, amikor unokája és felesége magánéleti csevegése. 

Az eddigi előzetesek alapján Meghan Markle egyfajta áldozat lesz az Oprah-interjúban, míg az uralkodót Keresztapaként, maffiafőnöknek skatulyázza be az elfogult tévés.

Ez pedig nemcsak tiszteletlen, de még a királyi család szakértői szerint is röhejes és igazságtalan. 

Meghan úgy fogalmaz az előzetesben, hogy számára a „királyi élete szinte túlélhetetlen” szakasz volt, amire rákontrázott Oprah Winfrey, hogy akkor most őt azokban az években elhallgattatták, vagy elhallgatott magától? A válaszra várni kell még néhány napot, mert az előzetesből nem derül ki, de az amerikai sajtó azzal van tele, hogy milyen sokkoló dolgokat fog elárulni a megtört Meghan. 

Harry herceg és Meghan Markle az Oprah interjúban

Harry herceg és Meghan Markle az Oprah-interjúban (Fotó: Profimedia)

Meghan, a zaklató?

Egy nappal az előzetes nyilvánosságra kerülése után, azonban a The Times napilap több érdekes dolgot is állított a színésznőből lett hercegnőről. Az egyik állítás szerint amíg ténylegesen a királyi család tagjaként élt és dolgozott, két alkalmazottat is ok nélkül kirúgott, egy harmadikat pedig megalázott. A dolog odáig fajult, hogy a Buckingham-palota kiadott egy hivatalos közleményt, melyben közölték, hogy ki fogják vizsgálni az ügyet, és beszélni fognak a Meghan által elküldött alkalmazottakkal is, valamint közölték: a királyi család semmilyen formában nem tolerálja a zaklatást. A bullying az bullying. Bár a közleményen kívül a palota sajtótitkára azért rávilágított arra is, hogy a családnak most sokkal fontosabb, hogy a hetek óta kórházban lábadozó, 99 éves Fülöp herceget támogassák, mint Meghan Markle interjújára vagy korábbi dolgaira reagáljanak.

Természetesen a színésznő azonnal válasszal készült. Az ügyvédein keresztül tagadta az ellene felhozott vádakat, azt is hozzátette, hogy mennyire bántja, hogy pont olyannal vádolják, amelynek maga is elszenvedője volt, hiszen őt is zaklatták.

A The Times másik állítása egyébként az volt – a zaklatáson kívül –, hogy Meghan Markle fülbevalót kapott a darabolós gyilkossággal vádolt szaúdi trónörököstől. Az ékszert három évvel ezelőtt akkor viselte, amikor férjével egy állami vacsorán vett részt Fidzsin. Meghan akkor azt állította, hogy az impozáns ékszert kölcsön kapta csupán, a személyzetnek pedig azt mondta, ha a sajtó érdeklődne a fülbevaló felől, mondják ők is azt, hogy kölcsön darab. Már máshogyan emlékszik erre az esetre a hercegné, aki szintén ügyvédein keresztül üzente meg, hogy ő soha senkit nem vezetett félre, nem állította, hogy ez kölcsönbe kapott ékszer…

Az igazi Trónok harca

„Nos, a helyzet az, hogy Harry és Meghan visszalépett a királyi családból, és az ezzel járó kötelezettségektől, de nem léptek vissza az örökös harctól – kezdte elemzését március 4-én Sandro Monetti újságíró a CNN reggeli adásában. – Ez, kérem, az igazi Trónok harca, és annyi bizonyos, hogy az emberek a palotában most igazán dühösek, amiért Harry és Meghan egy kommunikációs bombát robbantottak az Oprah-interjúval. Elég régóta vagyok újságíró, és elég régóta vagyok a királyi család szakértője, hogy tudjam, nincsenek véletlenek. Nem véletlen, hogy a házaspár tévéinterjúja előtt kerültek elő ezek a vádak. Ez, kérem, egy stratégiai válaszcsapás. Meghan és Harry kimagaslóan jó az önpr-ban, de kevésbé jók a diplomáciában, és akkor még visszafogott voltam. Ez itt egy pr-háború a házaspár és a palota között” –  magyarázta az újságíró, aki szerint az egész nagyon-nagyon bűzlik.

Meghan Markle és II. Erzsébet

Meghan Markle és II. Erzsébet 2018-ban (Fotó: Profimedia)

Monetti szerint Meghan egy fantasztikus, erős, független nő, aki viszont nem látta az interjújának a történelmi lényegét. „Nem kellene felvennie a harcot a királynővel. Mert a történelem már megmutatta, hogy ilyen esetekben csak egy győztes lehet, és az az uralkodó” – utalt az újságíró Diana ikonikus, BBC-nek adott, a magánéletét kiteregető, a királyi családot támadó interjújára. 

Család vagy médiacirkusz?

A CNN műsorában is felmerült, hogyha valaki civil életre vágyik, az miért nem lovagol el a naplementében, és élvezi egyszerűen az új, nyugalmas életét. Miért keresi annyira a sajtó figyelmét Harry és Meghan? „Ezzel kapcsolatban én is összezavarodtam. Annyiszor elmondták, hogy a magánéletüket távol tartják a nyilvánosságtól, ugyanakkor főműsoridőben készülnek kiteregetni a királyi család titkait. Ez a kettősség sokak fejében nehezen értelmezhető” – vélekedett az újságíró.

Mindez az egész cirkusz pedig akkor történik, amikor Fülöp herceg, a család sziklája, a férfi, aki ott menetelt Harry mellett Diana temetésén, már hetek óta kórházban van. „Az egész cirkusznak ez a legszomorúbb része. A 99 éves herceg súlyos beteg. Kórházban van. Azt gondolom, hogy Harry hercegnek a nagyapja mellett lenne a helye, nem pedig James Cordennel kellene emeletes buszon nevetgélni Los Angeles utcáin, és nem Oprah Winfrey-t kellene vendégül látnia a kertjében, Ez az időzítés minősíthetetlen” – fogalmazott a szakértő.

Fejlemények

Fülöp herceg állapotáról szintén március 4-én érkeztek friss hírek. A Daily Mail, a Metro és a People magazin értesülése szerint is szívbetegsége miatt műtéten esett át a 99 éves herceg március 3-án. A műtét a hírek szerint sikeres volt, de még hosszú lábadozási idő vár II. Erzsébet férjére. Kamilla hercegné úgy fogalmazott, hogy Fülöp állapotában enyhe javulás figyelhető meg, de fájdalmai vannak, és a család valamennyi tagja bizakodik a felépülésében.

Fölöp herceg, Károly , Vilmos és Harry Diana hercegnő temetésén
Megnézem
Összes kép (3)

Monetti úgy véli, mindezekkel együtt talán a szokásosnál érzékenyebb Harry herceg nem kapott elég segítséget a családjától, amikor aggályát fejezte ki, hogy Meghan Diana sorsára jut, és tönkreteszi a sajtó. Mondjuk láthatóan egész jól irányítja Meghan a sajtót…

Régen is voltak botrányok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top