„A kedves Papa nagyon különleges ember volt” – Károly herceg megható videóüzenetben búcsúzott az édesapjától

nlc | 2021. Április 11.
Különleges embernek nevezte édesapját Károly herceg, aki videóüzenetben beszélt Fülöp herceg elvesztéséről.

Károly herceg megható szavakkal emlékezett meg édesapjáról, Fülöp hercegről, aki néhány hónappal a századik születésnapja előtt, április 9-én meghalt.

Szombaton Károly herceg a nyilvánosság elé állt, és egy videóüzenetben beszélt a veszteségről. Elmondta, hogy az apja az elmúlt hetven évben emlékezetes és odaadó szolgálatot nyújtott a királynő, a királyi család, az ország és az egész Nemzetközösség számára.

Károly azt mondta, hogy édesapja nagyon szeretett és elismert személyiség volt, akit mélyen megérintene, ha látná, milyen sokan osztoznak a család gyászában szerte a világban.

„A kedves Papám egy nagyon különleges ember volt, akit, úgy gondolom, megleptek volna azok a reakciók és megható dolgok, amelyeket róla mondtak, és mindezért a családunk nagyon hálás.”

Fülöp hercegtől április 17-én, jövő szombaton, brit idő szerint 15 órakor – közép-európai idő szerint 16 órakor – vesznek végső búcsút a London nyugati határában lévő windsori kastély Szent György-kápolnájában.

A búcsúszertartást – a palota beszámolója szerint – a koronavírus-járvány megfékezést célzó kormányrendeletek figyelembevételével tartják: ennek megfelelően a ceremónia nem lesz nyilvános, csak a királynő és a családtagok lesznek jelen, de a szertartást a televízió közvetíti.

(Kiemelt kép: Ben Birchall / POOL / AFP)

Fülöp herceg halála az nlc-n:

Exit mobile version