nlc.hu
Sztárok

Kiderültek Fülöp herceg temetésének részletei

Megvan, mikor temetik Fülöp herceget – Meghan Markle már biztos, hogy nem lesz ott a temetésen

Ismertette a Buckingham-palota az edinburghi herceg temetésének részleteit. Kiderült, miért nem tart Harry herceggel a felesége, Meghan Markle.

Mint arról beszámoltunk, katonai tiszteletadással emlékeztek meg szombaton Fülöp edinburghi hercegről, a brit uralkodó férjéről, aki előző nap hunyt el életének 100. évében. A Buckingham-palota nem sokkal később bejelentette, hogy Fülöp herceget jövő szombaton, családtagjainak jelenlétében helyezik örök nyugalomra.

Fülöp herceg

Fülöp halálhírének pénteki bejelentésével az Egyesült Királyságban nemzeti gyász kezdődött, amely a herceg temetéséig tart – MTI/EPA

Fülöp hercegtől április 17-én, jövő szombaton, brit idő szerint 15 órakor – közép-európai idő szerint 16 órakor – vesznek végső búcsút a London nyugati határában lévő windsori kastély Szent György-kápolnájában. A búcsúszertartást – a palota beszámolója szerint – a koronavírus-járvány megfékezést célzó kormányrendeletek figyelembevételével tartják: ennek megfelelően a ceremónia nem lesz nyilvános, csak a királynő és a családtagok lesznek jelen, de a szertartást a televízió közvetíti.

Gyülekezés helyett adományozás

Fülöp hercegtől – kívánságának megfelelően – nem teljes körű állami temetésen vesznek majd búcsút.

A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő nagy-britanniai korlátozások alapján a temetési szertartásokon legfeljebb harmincan vehetnek részt.

A királyi család azt kéri, hogy akik szeretnék leróni kegyeletüket az edinburghi herceg emléke előtt, ezt a lehető legbiztonságosabb módon tegyék: ne gyűljenek össze nagy számban a windsori kastélynál vagy a Buckingham-palotánál, ehelyett nyújtsanak adományokat a herceg által egykori támogatott jótékonysági szervezeteknek.

 

 

Harry jön, Meghan nem

Fülöp herceg búcsúztatására hazautazik Harry herceg, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, a királynő és Fülöp unokája, aki tavaly felhagyott a királyi család magas rangú tagjaként rá háruló feladatok ellátásával és amerikai feleségével az Egyesült Államokba költözött. Harry felesége, Meghan Markle – aki a házaspár második gyermekével várandós – orvosai tanácsára várhatóan nem tart a férjével.

(MTI)

Olvass még a brit királyi családról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top