nlc.hu
Sztárok

Különleges fotó Diana hercegnőről és Harry hercegről

„Az élet a palota falain kívül kezdődik” – 20 kivételes fotó Diana hercegnő és Harry herceg életéből

Diana hercegnő azt vallotta: az igazi élet a palota falain kívül van és erre nevelte a fiait is. Harry herceget gyakran hasonlítják édesanyjához, úgy vélik, hogy olyan lázadó lélek, akit mindig az érzelmei vezérelnek.

„A legnagyobb félelmem az volt, hogy Meghan az édesanyám, Diana tragikus sorsára jut” – mondta a kamerák előtt nem is olyan régen Harry herceg, aki úgy véli, hogy nejét pontosan úgy üldözték a sajtó munkatársai, mint annak idején édesanyját. 

Diana és Harry között nagyon szoros volt a kapcsolat, Good King Harry, vagyis jó király Harry – így becézte fiatalabbik fiát Diana hercegnő.  Bár mindkét gyermekével mély és szeretetteljes kapcsolatot ápolt, ám úgy vélte, Harry herceg természeténél fogva alkalmasabb lenne az uralkodásra, mint az elsőszülött Vilmos. „Diana azt mondta nekem, hogy Vilmos nagyon érzékeny, Harry viszont kreatív és élénk, aki bármivel képes megbirkózni” – idézte fel egy alkalommal Ingrid Seward, a Majesty magazin főszerkesztője. 

Ám mások pontosan úgy vélik, hogy pontosan ez a vörös herceg egyik legnagyobb gyengesége, mégpedig az, hogy anyjához hasonlóan mindig az érzelmei vezérlik, túlzottan érzékeny, és kevésbé képes higgadt fejjel dönteni…

Kettejük kapcsolatát 20 ritkán látott fotóval mutatjuk be:

Diana Károly és Harry

 Fotó: David Levenson/Getty Images

Diana hercegnő 1984. szeptember 15-én 16.20-kor, a londoni St.Mary Kórházban adott életet második gyermekének, Harrynek. Férje, Károly herceg inkább kislányt szeretett volna. A hercegi pár másnap lépett először a nyilvánosság elé az újszülöttel, amikor hazafelé indultak a kórházból, igaz, a kis Harryből ekkor csupán egy fehér „csomag” látszott, az arcát ekkor még nem sikerült megörökíteniük a fotósoknak.

Diana és a 3 hónapos Harry

Fotó: PA Images via Getty Images

Harry herceget három hónapos korában, a windsori Szent György kápolnában keresztelte meg Canterbury érseke, Lord Robert Runcie. Ez a felvétel a szertartást követő, hivatalos fotózáson készült. A Harry nevet egyébként az édesanyja választotta a számára. Érdekesség az is, hogy sok-sok évvel később, 2018-ban itt vette feleségül Meghan Markle színésznőt.

Dina és Harry Olaszországban

Fotó: Archivio Apg/Mondadori Portfolio via Getty Images

Diana és Károly 1985 áprilisában fiaikat is magukkal vitték olaszországi körútjukra. A hároméves Vilmos ekkor már mondhatni rutinos utazó volt, a 8 hónapos Harrynek azonban ez volt az első hivatalos külföldi útja.

A királyi család 1985-ben

Fotó :David Levenson/Getty Images

1986. június 16-án, a Trooping The Color ünnepségen, mely a brit uralkodó hivatalos születésnapja, Harry is ott volt a királyi család tagjaival a Buckingham-palota erkélyén. 

1986

Fotó: Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

Egy évvel később pedig az eseményen már a csöppség is integetett a palota előtt összegyűlt tömegnek. 

1986 augusztus

Fotó: Jayne Fincher/Getty Images

Onnantól kezdve, hogy Harry kinőtte a bodykat és a rugdalózókat, Diana előszeretettel öltöztette egyforma szettekbe a két fiát. Ezt a sárga-fehér összeállítást 1986 augusztusában viselték, amikor a család a Balmoral kastélyba indult vakációzni. „Ha visszanézem ezeket a fotókat, megnevettet és azt gondolom: hogyan tehette ezt velünk?” – nyilatkozta később Harry herceg.

Harry és Diana Mallorcán, 1987-ben

Fotó: Georges De Keerle/Getty Images

Bár Vilmosnak és Harrynek természetesen voltak nevelőnőik, Diana maga is rengeteg időt töltött a fiaival és igyekezett a lehetőségekhez mérten normális gyerekkort biztosítani a számukra.

Első nap az óvodában

Fotó: Jayne Fincher/Hulton Archive/Getty Images

Lady Di ragaszkodott ahhoz, hogy a fiai a hagyományoktól eltérően palota falain kívül kapjanak oktatást. Ahogy korábban Vilmos, úgy 1987 szeptemberétől Harry is a jó nevű, londoni Mrs. Mynor’s óvodába járt. Az első nap reggelén a szülei és bátyja is elkísérték a kis herceget az intézménybe.

Pónilovaglás 1988-ban

 Fotó: Julian Parker/UK Press via Getty Images

1988. január 1-jén, a királyi család téli rezidenciáján, a Sandringham kastély udvarán Diana hercegnő maga vitte pónilovaglásra Harryt. A lesifotósok persze ekkor is a közelben voltak.

Vakáción

Fotó: PA Images via Getty Images

A hercegi pár házassága a nyolcvanas évek második felére már súlyosan megromlott, ám a külvilág ebből akkor még mit sem sejtett. A családi idill tökéletesnek tűnt például ezen a képen is, mely 1989 nyarán a Scilly-szigeteki nyaralásukon készült. 

Első nap az iskolában

Fotó: Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

1989 őszén Harry a Wetherby iskola-előkészítőben kezdte meg tanulmányait. A szokásos élénk médiaérdeklődés mellett.

1991

Fotó: Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

Az egyik legkifejezőbb fotó, mely Dianáról és fiairól valaha készült: a walesi hercegné 1991. október 23-én ilyen kitörő örömmel fogadta Vilmost és Harryt a Britannia fedélzetén, amikor csatlakoztak szüleikhez hivatalos kanadai útjukon. 

A Niagara vízesésnél

Fotó: Julian Parker/UK Press via Getty Images

Ugyanerről az útról való ez a fénykép is: Diana, Vilmos és Harry itt a Niagara vízesést tekintették meg, az alkalomnak megfelelő védőöltözetben.

Thorpe Park, 1992

Fotó: Julian Parker/UK Press via Getty Images

A hercegnő, akár egy civil szülő, rendszeresen járt többek között vidámparkba is a fiaival. Nagy kedvencük volt a Chertseyben található Thorpe Park, ahol több alkalommal is megfordultak. Harry herceg az ITV 2017-ben bemutatott dokumentumfilmjében elárulta: édesanyjuk örök gyerek volt.

1992-ben

Fotó: Julian Parker/UK Press via Getty Images

Az 1992-es Trooping The Colour felvonuláson Diana Erzsébet anyakirálynével és kisebbik fiával utazott egy hintóban. 

Vidmparkben

Fotó: Julian Parker/UK Press via Getty Images

„Anyám számára a legbecsesebbek azok a privát pillanatok voltak, amikor inkább anya lehetett, mint hercegnő” – mesélte Harry a már említett dokumentumfilmben. 

Ausztriában

Fotó: Martin Keene – PA Images/PA Images via Getty Images

„Az egyik jelmondata az volt: annyira csintalan lehetsz, amennyire akarsz, csak ne kapjanak rajta” –  mondta a herceg ugyanitt. Diana azt vallotta, hogy az igazi élet a palota falain kívül van és erre nevelte a fiait is. 

1994

Fotó: Terry Fincher/Getty Images

Diana és Károly 1992. december 9-én jelentették be hivatalosan, hogy különköltöztek, ám papíron még még további négy évig házasok voltak. Ebben az időszakban, jellemzően fiaik társaságában olykor megjelentek még közösen nyilvánosság előtt, így például 1994-ben, a II. világháború végének évfordulója alkalmából tartott felvonuláson.

Síúton, 1995-ben

Fotó: Kent Gavin/Mirrorpix/Getty Images

Diana évente többször vitte síelni is a fiait. Ez a kép az 1995-ös svájci síútjukon készült. Károly herceg később csatlakozott a családhoz.

1997nyarán

Fotó: PATRICK HERTZOG / AFP

1997 nyarán, másfél hónappal a halála előtt a hercegnő Mohamed Al-Fayed Saint-Tropez-i birtokán nyaralt Harryvel és Vilmossal. Ez volt az utolsó közös vakációjuk. 

Olvass még Diana hercegnőről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top