nlc.hu
Trend

Diana hercegnő pulóverei

Ahogy Diana hercegnő viselte a pulóvereket, nem viselte úgy senki más

Diana hercegnő pulóverei máig is legendásak. Most a legemlékezetesebbeket idézzük fel ezek közül.

Diana hercegnő egyik szuperképessége az volt, hogy bármilyen ruhadarabot képes volt ikonikussá tenni. A váratlan, olykor pedig teljesen indokolatlan mintázatú pulóverek a hetvenes-nyolcvanas években élték fénykorukat, a fiatal Lady Di pedig követte és egyben formálta is a divatot, e téren is… 

Diana hercegnő és Károly herceg

Diana és Károly herceg (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Ez az egyik leghíresebb fotó, mely az akkor még jegyben járó Diana Spencerről és Károly hercegről készült 1981 májusában, a skóciai Balmoralban. Diana a fotón egy perui mintás pulóvert viselt kordnadrággal és gumicsizmával, mindezt olyan stílusosan, hogy egy korabeli divatmagazinban is simán megállta volna a helyét a szett. A pulcsit a perui Inca márkától vásárolta, de kifejezetten nem erre az alkalomra. Néhány hónappal korábban is viselte már, amikor még óvónőként dolgozott Londonban.

Diana hercegnő

1982 májusában (Fotó: M. Roberts/Mirrorpix/Getty Images)

A 7 hónapos terhes Diana hercegnő 1982 tavaszán egy lovaspóló-meccsre kísérte el férjét, méghozzá egy koalás pulóverben. A Jenny Kee ausztrál divattervező kollekciójából való holmit Neville Wran ausztrál politikus lánya, Kim adta nászajándékba Dianának. Az, hogy Lady Di felvette a pulóvert, a tervező karrierjében is hatalmas ugrást jelentett, alig tudta teljesíteni a holmi másolatára érkező megrendeléseket. Keet a következő évben meghívták arra a díszvacsorára is, melyet walesi herceg és hercegné tiszteletére rendeztek a főkormányzó canberrai rezidenciáján.

Diana hercegnő

A fekete bárányos pulóver (Fotó: Princess Diana Archive/Getty Images)

Diana 1983 nyarán szintén egy Windsorban megtartott lovaspóló meccsen jelent meg ebben a báránymintás pulóverben, melynek különlegessége, hogy a sok fehér bárány között egy fekete is figyel. A modell a Warm & Wonderful márka 1979-es kollekciójából származott és a walesi hercegné ezt is nászajándékba kapta, méghozzá az egyik gyűrűhordozó kisfiú édesanyjától. A pulóver később elszakadt, a hercegné viszont annyira szerette, hogy az udvar illetékese megkereste a tervezőket azzal a kéréssel, hogy javítsák meg, ők azonban egy új darabot küldtek helyette Dianának. A legendássá vált pulóvert egyébként egy amerikai márka 2021 tavaszára újra piacra dobja.

Diana hercegnő és Harry

Vilmos herceg első napja az óvodában (Fotó: Fox Photos/Hulton Archive/Getty Images)

A walesi hercegné 1985 szeptemberében Vilmos herceget kísérte első napján az óvodába. Ebből az alkalomból egy kék-fekete pulóvert viselt vastag övvel, fekete midiszoknyával és lakk magassarkúval. Egyik sem  épp egy túlbonyolított darab, a szett azonban  mégis elképesztően sikkes volt.

A feliratos pulóver nem épp tipikusan hercegnős ruhadarab, ám Dianának ezt is sikerült azzá tennie. Ezen az 1986-ban készült képen Gyles & George I’m A Luxury (Luxus vagyok) feliratú pulcsiját viselte. És bár a fotón ez nem látszik, a ruhadarab hátulja is feliratos volt: ott a Few Can Afford (Néhányan engedhetnek meg maguknak) felirat olvasható. Ez a modell egyébként hamarosan szintén újra kapható lesz. 

Olvass még Dianáról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top