nlc.hu
Sztárok

Diana hercegnő tánca

Így táncolt Diana hercegnő az Operaház színpadán

1985-ben Diana hercegnő egy tánccal lepte meg Károly herceget a 37. születésnapja alkalmából. Mindezt a Királyi Operaház színpadán tette, 2500 fős közönség előtt...

A The Crown című sorozat negyedik évadába is bekerült az a lélegzetelállító jelenet, amikor 1985-ben, a Királyi Operaházban Károly herceg 37. születésnapja alkalmából rendezett gálán Diana hercegnő az egyik szám közben elhagyta a királyi páholyt és legközelebb már a színpadon bukkant fel, ahol Billy Joel Uptown Girl című dalára adott elő egy táncot Wayne Sleep táncművésszel. A mintegy 2500 fős közönségnek a lélegzete is elállt. Mindez nem a forgatókönyvírók képzeletének szüleménye volt, hanem a valóságban is megtörtént. 

Videófelvétel sajnos nem készült a produkcióról és fotókból is csak néhány maradt fenn, melyeket az Operaház fotósa kattintott el, a sokkból felocsúdva. Ám még ezeket sem azonnal, csupán 1995-ben publikálták először.

Diana hercegnő és Wayne Sleep

Diana hercegnő és Wayne Sleep a Királyi Operaház színpadán (Fotó: Shutterstock)

Miért pont Wayne Sleep?

A mindig elegáns Diana hercegnő még a nyolcvanas évek elején kereste fel Wayne Sleepet, mert táncórákat szeretett volna venni tőle, a művész azonban nem tudta elvállalni, mivel folyamatosan turnézott.

„Eljött a londoni fellépéseimre, és utána mindig beugrott az öltözőbe. Gyakran meglátogatott a dél-kensingtoni lakásomban is, olyankor együtt vacsoráztunk. Lerúgta a cipőjét, nevetgéltünk, beszélgettünk erről-arról: a gyerekeiről, a munkámról, semmi megbotránkoztató dologról” – idézte fel egy interjújában Sleep.

Amikor Diana kitalálta, hogy meglepi egy táncprodukcióval a férjét, egyértelmű volt, hogy Wayne Sleep-et kéri fel, legyen a partnere és a szám koreográfusa. Mindez persze az utolsó pillanatig szigorúan titkos volt.

„Egy nyugat-londoni próbateremben találkoztunk. Tornadresszt és lábmelegítőt viselt. Az első gondolatom az volt, hogy túl magas ahhoz, hogy velem táncoljon, nevetségessé válok mellette, hiszen ő 178 centi, én pedig csupán 157 vagyok. De hamar rájöttem, hogy kiváló humorérzéke van és még szórakoztató is lehet a magasságkülönbség. A zenét addigra már kiválasztotta, Billy Joel Uptown Girljét” – mesélte Sleep. A koreográfia egyébként nem volt könnyű, voltak benne forgások, rúgások és emelések is.

A gála estéjén a táncos a színpad széléről jelezte a páholyban ülő hercegnének, hogy ideje lemennie a színfalak mögé.  

A táncjelenet a The Crown című sorozatban

A táncjelenet a The Crown című sorozatban (Forrás: Netflix)

Mit szólt Károly herceg?

A sorozatban Károly herceg nem csupán, hogy nem örül a meglepetésnek, de kifejezetten felbőszíti, hogy felesége ennyire magára vonta a figyelmet a gálán, messze túlragyogva őt. Hogy a valóságban hogy érzett a herceg a történtekkel kapcsolatban, azt csak találgatni lehet.

A walesi hercegné egyik elfogult életrajzírója, Tina Brown szerint Károly zavarba ejtőnek találta, hogy a felesége ilyen módon mutatta meg magát, és mindezzel ráadásul súlyosan vétett a királyi családra vonatkozó etikett ellen.

Sleep szerint viszont egyáltalán nem volt ennyire súlyos a helyzet, Károly herceg felvonta ugyan a szemöldökét, de nem borult ki különösebben.

Olvass még a brit királyi család titkairól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top