nlc.hu
Trend

Diana hercegnő ikonikus ruhái

6 ruhadarab, amit Diana hercegnő tett ikonikussá

Diana hercegnő képes volt a nem hercegnőset hercegnőssé, a divatosat pedig egyenesen ikonikussá tenni. Ebben állt az egyik varázsa.

Matróz

A matrózruhák Diana hercegnő előtt inkább a kislányos, iskolás stílust jelentették, és általában a kék-fehér színvilágban maradtak. A walesi hercegné matróz ruhadarabjai viszont egészen új megvilágításba helyezték a jellegzetes irányzatot: ő volt az, aki igazán nőiessé tette és megmutatta azt is, mennyire változatos lehet a kéktől eltérő színek használatával.

Diana hercegnő 1985-ös ausztráliai látogatásán

Diana hercegnő 1985-ös ausztráliai látogatásán (Fotó: Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

Pöttyös

A hercegnő talán legnagyobb kedvenc mintája  a pöttyös volt Már akkoriban szívesen hordott pöttyöset, amikor Károly herceg jegyeseként megismerte a világ, s egészen haláláig rendszeresen mutatkozott ilyen holmikban. Bár voltak olyan pöttyös szettjei, mint például a lenti képen látható Victor Edelstein összeállítás, melyek többször is láthatók volt rajta nyilvános eseményeken, magát a pöttyöset elképesztően sokoldalú módon tudta viselni.

Ascoti derbi, 1988

Ascoti derbi, 1988 (Fotó: Julian Parker/UK Press via Getty Images)

Biciklis nadrág

A nyolcvanas-kilencvenes évek óriási divatja volt a biciklis nadrág, mely azonban a legkevésbé sem számított “hercegnős” ruhadarabnak. Az aktív életet élő Diana azonban szerette ezt a holmit és civilben simán kiment benne akár az utcára is, ha például edzésre tartott. Még úgy is, hogy nyilván tudta: a paparazzik le fogják benne fotózni.

Edzésre tartva

Edzésre tartva (Fotó: Anwar Hussein/WireImage)

Piros-lila

A lila-piros színkombináció sokáig a legnagyobb tabuk közé tartozott a divatban. A kilencvenes évek elején azonban Diana hercegnő viselni kezdte, ezzel pedig mintegy “legalizálta” is azt. Leghíresebb lila-piros outfitje kétségkívül az a kosztüm volt, melyet 1992-ben a Tádzs Mahalnál tett látogatására választott.

A Tádzs Mahal előtt, 1992-ben

A Tádzs Mahal előtt, 1992-ben (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Ejtett vállak

Az ejtett vállú ruhák fénykorukat élték a kilencvenes évek első felében, ami nagyban köszönhető volt Dianának is, aki előszeretettel hordott ilyen darabokat, rövid és hosszú szoknyafazonnal egyaránt. A vállakat és a dekoltázst szabadon hagyó szabás és a rövid frizura kiemelte a hercegnő hibátlan, sportos alkatát. Persze, hogy sokan próbálták ebben is utánozni…

Érkezés a londoni Serpentine Galériába 1994-ben

Érkezés a londoni Serpentine Galériába 1994-ben (Fotó: Jayne Fincher/Getty Images)

Slip dress

Bár 1996-ban a MET-gála még közel sem szólt annyira az extremitásokról, mint a jelenben, ám a hercegnő akkori öltözéke igencsak bevállalósnak számított. Az esemény abban az évben Christian Dior munkássága előtt tisztelgett, Diana pedig egy sötétkék slip dressben (vagyis hálóingre emlékeztető ruhában) érkezett, mely John Galliano egyik első kreációja volt a Dior divatház számára. Az öltözék merőben más volt, mint a hercegnő az addigi báli ruhái, határozottan eltért a tőle megszokott stílustól, ezzel pedig kifejezte, hogy Károly hercegtől való válása után új fejezet kezdődött az életében. A ruhát egyébként kis híján nem vette fel, mégpedig állítólag azért, mert nem akarta zavarba hozni vele az akkor 14 éves Vilmos herceget.

Az 1996-os MET-gálán

Az 1996-os MET-gálán (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Olvass még Diana hercegnőről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top