Shine

Ez volt Diana hercegnő kedvenc mintája. Ti is szereted?

A pöttyös holmik visszatérő elemei voltak Diana hercegnő szettjeinek. Felidézzük a walesi hercegné legemlékezetesebb pöttyös outfitjeit és adunk néhány tippet, ha te is kedvet kaptál a pöttyökhöz.
Diana hercegnő

Diana hercegnő minden idők egyik legmeghatározóbb stílusikonja volt, aki máig is érezteti hatását a divaton. Összetéveszthetetlen stílusának több visszatérő eleme is volt, ezek egyike a kedvenc mintája, vagyis a pöttyös. Már akkoriban szívesen hordott pöttyöset, amikor Károly herceg jegyeseként megismerte a világ, s egészen haláláig rendszeresen mutatkozott ilyen holmikban. Íme Diana hercegnő legemlékezetesebb pöttyös szettjei:

1981 májusában, Károly herceg jegyeseként
Megnézem
Összes kép (13)

Kedvet kaptál a stílushoz? Így hordd a pöttyös holmikat:

  • Pöttyös holmiból egy szetten belül lehetőleg csak egy darabot viselj! Ez lehet egy felsőrész, vagy egy ruha, de akár egy sál vagy egy harisnya is. Ha biztosra akarsz menni, kombináld egyszerű szabású, egyszínű ruhadarabokkal és kiegészítőkkel!
  • Ha más mintával szeretnéd variálni a pöttyöset, a legalkalmasabb e célra a csíkos. Lényeges, hogy maradj egy színvilágon belül, tehát például egy fekete-fehér pöttyös holmit szintén fekete-fehér csíkossal vegyél fel. Annak érdekében, hogy ne legyen szemfájdító a szetted, az egyik minta legyen hangsúlyosabb, vagyis apró pöttyöset széles csíkozású, míg nagy pöttyöset sűrű csíkozású holmival kombinálj!
  • Minél nagyobbak a pöttyök, optikailag annál jobban erősítenek, tehát ha vékonyabbnak szeretnél látszani, viselj apró pöttyös ruhát, ha viszont valamelyik testrészedet erősíteni, hangsúlyozni szeretnéd, akkor azon a testfelületeden nagyobb pöttyöset. Abban az esetben például, ha keskeny a vállad és kicsik a melleid, előnyös lehet egy nagy pöttyös felsőrész, ha viszont széles a csípőd, válassz apró pöttyös ceruzaszoknyát! Homokóra alkathoz előnyös lehet egy derékban szűkített szabású, kis pöttyös ruha, hangsúlyos derékövvel.

Tudtad?

A pöttyök akkor jöttek igazán divatba, amikor Minnie egeret a húszas években – kezdetben csak az állóképeken, mivel az animációkon akkoriban még nagyon bonyolult lett volna – pöttyös szoknyában kezdték ábrázolni.

Diana hercegnő további stílustitkai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top