Életmód

Így emlékszik személyi fodrásza Diana hercegnére

Richard Dalton 12 éven keresztül nap mint nap találkozott Diana hercegnével, Vilmos és Harry herceg első hajvágását is ő készítette el.

A fodrász akkor találkozott először Dianával, amikor a leendő hercegné 17 éves volt. „A Fenwick Bond Streeten lévő szalonjában dolgoztam, én vágtam a nővérei haját” – mondta Richard Dalton a Town & Countrynak adott exkluzív interjúban.

Diana ikonikussá vált, tépett és lépcsőzetesen vágott frizurája azonban nem Dalton nevéhez fűződik, hanem stylisttársa, Kevin Shanley tehetségét dicséri, akinek átadta Dalton hajvágásra az akkor még félénk tinit. Egyébként Shanley készítette el Diana esküvői frizuráját is.

Később azonban Dalton kezei közé került Diana haja, a hercegné ugyanis 1981-ben felkérte személyi fodrászának, így 12 évig mindennap találkoztak. Emellett a fiatal hercegeknek, Vilmosnak és Harrynek is ő készítette az első frizuráját.

Dalton azonban sejtelmesen hallgat, amikor valami igazán személyes emlék megosztása kerül szóba, hiszen bizalmi kapcsolatban álltak, és nemcsak Diana emlékét szeretné tiszteletben tartani, de a fiaira is tekintettel van. Szerencsére amikor a királyi stílus kérdéseiről faggatják, jóval nyitottabbnak mutatkozik.

Richard Dalton a kaliforniai Diana: Legacy of A Princess című kiállításon 2013 októberében (Fotó: Jerod Harris / Getty Images)

Egy közelgő afrikai útja miatt Diana hercegné sokkal rövidebb, könnyebben kezelhető hajat szeretett volna, de aggódott amiatt, hogy egy drasztikus változás milyen hatással lehet a megjelenésére. Megoldásuk az volt, hogy észrevehetetlen lépésekben vágták le a hercegné haját. „Bármit is tettem a hajával, címlapsztorivá vált. Nagyon óvatosnak kellett lennünk. Mindig csak fél centimétert vágtunk a hajából hetekig” – mesélte Dalton.

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét nézve is több emlék köszönt vissza Daltonnak, amelyek közt néhány érdekesség is akadt.

„Nagyon elegáns volt a haja – állapította meg a menyasszonyról. – Ez nemcsak kiegészítette a ruhát, hanem kiegyensúlyozta a tiarát és a fátylat is. Az emberek nem ismerik a hosszú uralkodói fátyol és a tiara jelentőségét. Ez egy koronaékszer, amelynek meg kell adni a tiszteletet és a védelmet. Rendkívül óvatosan és kíméletesen kell vele bánni, és semmilyen hajlakk vagy hajformázó nem érheti a köveket.”

Dalton beszélt azokról a momentumokról, amiben feltűnt Diana emléke kisebbik fia esküvőjén: az üres széktől kezdve Vilmos mellett Diana kedvenc himnuszáig, ami Charles herceggel kötött esküvőjén és a temetésén is szólt. És ott voltak a virágok is, a fehér rózsák és a gyöngyvirágok, amelyek Diana kedvencei voltak.

A sztárfodrász korábbi és jelenlegi ügyfelei között Sophia Loren, Jane Seymour, Barbara Grant és a néhai Joan Rivers is megtalálható. Sőt, még Katy Perry haját is ő vágta, mielőtt ismertté vált volna.

(via)

Kiemelt képünk: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top