Életmód

Ezektől lett stílusikon Diana hercegné

Kék szemceruza, romantikus ékszerek és mintás harisnyák – a többi között ezek a stílusjegyek tették egyedivé Lady Dianát.

Lady Dianát először 1980-ban, a szülei northamptonshire-i birtokán látták híres, D-betűt formázó medáljával a nyakában, mielőtt Károly herceggel összeházasodtak. Miután bekerült a királyi családba, már inkább gyémánt ékszereket hordott, de az egyszerű medál évekkel később, 1985-ben is feltűnt a nyakában.

Lady Diana a northamptonshire-i családi birtokon, 1980-ban (Fotó: Hulton-Deutsch Collection / CORBIS/Corbis via Getty Images)

Dianának nemcsak a ruhái és a cipői jelentettek beszédtémát, hanem színes és mintás harisnyái is, melyek tökéletesen passzoltak ruházatához, ahogy azt az alábbi képen látható vörös szettje is bizonyítja. Kiválóan értett ahhoz, hogy a konzervatív és a modern divat közötti határt megtalálja, erre is tökéletes példákat nyújtanak ezek a mintás harisnyák, melyeket általában egy visszafogott szoknyával viselt, mégis kölcsönöztek a szettjeinek egy finom pin-up hatást.

Diana hercegné és Károly herceg 1985. április 23-án Firenzében. Diana Jasper Conran vörös ruháját viselte (Fotó: Anwar Hussein / WireImage)

Többször láthattuk úgy is, hogy csuklóján két órát viselt. Ezekben az esetekben a furcsa divatmegoldás mögött egészen romantikus ok állt: Diana felajánlotta, hogy viseli Károly herceg óráját, míg a férfi lovaspóló-mérkőzést játszik.

Diana hercegné a windsori lovaspólóklubban Lady Sarah Armstrong Jonesszal, 1983. július 24-én (Fotó: David Levenson / Getty Images)

Diana érzelmessége gyakran hatott a divat iránti rajongására is – különösen, ha ékszerekről volt szó. Olykor láthattuk rajta ezt a bájos karkötőt, amelyről úgy tartják, hogy a „H” és a „W” Harryre és Vilmosra utalt, az „X” pedig a tízéves évfordulójukat szimbolizálta Károly herceggel.

Diana hercegné Southamptonban 1984 novemberében (Fotó: Tom Wargacki / WireImage)

Kifinomult stílus egy kis csavarral: volt idő, amikor hátra fordítva viselte igazgyöngy nyakláncát…

Diana hercegné 1985. december 15-én a Vissza a jövőbe című film londoni premierjén (Fotó: Anwar Hussein / Getty Images)

…vagy éppen eltérő színű kesztyűket vett fel ruhájához.

Lady Diana egy Murray Arbeid flamenco-ruhát visel egy fekete és egy piros kesztyűvel 1986 szeptemberében Londonban (Fotó: Anwar Hussein / Getty Images)

Hivatalos események alkalmával Diana gyakran viselte a képen látható brosst is, amelyen Erzsébet királynő látható. Ezt az ékszert a királyi család egyes női tagjai számára adják. A kép – melyet elefántcsontra festettek, illetve különleges gyémántokkal szegélyeztek – az estélyi ruhában lévő fiatal királynőt ábrázolja, és az ékszert selyemre helyezve hordta a hercegné.

Diana a Spencer család tiaráját viseli 1983. április 11-én az ausztráliai Brisbane-ben (Fotó: Anwar Hussein / Getty Images)

Diana nemcsak divatikon volt, hanem szépségideál is. Alkalmanként ruházatával harmonizáló szemfestéket használt – különösen, ha az kék volt. A kék szemceruza vált az egyik ismertetőjegyévé, ami nem is csoda, hiszen keveseknek áll ennyire jól, ha ezzel a színnel hangsúlyozzák a tekintetüket.

Diana egy kék Catherine Walker ruhában egy fogadáson a kameruni elnöki palotában, 1990 márciusában (Fotó: Georges De Keerle / Getty Images)

 

Diana hercegné Victor Edelstein ruháját viseli Párizsban egy ebéden, melyet Mitterrand elnök adott 1988-ban az Elysée palotában (Fotó: David Levenson / Getty Images)

(via)

Kiemelt képünk: Getty images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top