TV-sztárok

Rúzstól a parfümig – Ezek voltak Diana hercegnő szépségtrükkjei

Diana hercegnő ragaszkodott a bevált sminkekhez, de egy-egy éjszakai rendezvényen kivételt tett, ha úgy tetszik lázadt egy kicsit. Olykor pedig a frizurájával is kísérletezett, ám ezek nem sikerültek túl jól.

Természetesség némi vagánysággal

Halvány rózsaszín, vagy teljes nude rúzs. Ezeket az árnyalatokat részesítette előnyben a néhai Diana hercegnő. A pasztell, matt verziókat kedvelte, és kerülte a fényesebb nude szájfényeket. Persze sok választása nem is volt, mert a királyi család tagjai nem nagyon viselhetnek vérvörös, vagy sötét árnyalatú, vagány árnyalatú rúzsokat. Olykor azért áthágta a szabályokat, és ahogyan Meghan Markle, úgy a ruhaismétléseiről is híres Diana is magára kent sötétebb árnyalatú sminket, főleg esti rendezvények alkalmával. Ilyen volt például az 1996-os Met Gála. 

Milyen sminkben járt Diana hercegnő?

A természetes, nude árnyalatokat viselte Diana hétköznapokon, de a 96-os Met Gálán például sötétebb rúzst kent fel. (fotó: David Levenson Getty Images, Anwar Hussein; Getty Images)

A stílusikon Diana kedvelte a krém, vagy folyékony állagú pirosítókat, melyeket az ujjaival dolgozott el a bőrén. Egykori sminkese szerint a Vilmos és Harry édesanyja ragaszkodott a természetes, egészséges megjelenéshez, kerülte a túl sok alapozót, de szerette az arcon fátyolt képző formulákat.  Füstös, de természetes? Igen! Ez volt Diana mondása is, aki többnyire barna szemceruzást használt, és lány, füstös hatást ért el velük. De soha nem hagyta ki a szempillaspirált sem. Főleg a 80-as éveben, szívesen használt kék szemceruzát a kék szeméhez.

Lady Diana sminkben

Szerette a pirosítót, és ragaszkodott a füstös szemekhez. (fotó: Getty Images Mirrorpix; , Getty Images Princess Diana Archive; )

Az illat, ami fogva tart

Diana hercegnő az esküvőjén a Houbigant Paris parfümház 1913-as Quelques Fleurs parfümjét használta, amely egy klasszikus, virágos illat. Ám a hétköznapokon egy másikat, a Penhaligon Bluebell illatát fújta magára. A tartós, zöld-virágos illatot, melyben dominál a jácint és a gyöngyvirág, 1978-ban alkották meg, amelyet 1978-ban alkottak.

Diana hercegnő és Károly herceg esküvője

TDiana hercegnő és férje, Károly herceg az esküvőjükön. (fotó: Princess Diana Archive/Getty Images))

Egykori fodrásza szerint Diana akkor is remekül festett, amikor frissen mosott, vizes hajjal, kilépett az edzőteremből. Éppen ezért találták ki, hogy ilyen frizurával menjen el egy rendezvényre a 90-es években. Természetesen hatalmas sikert aratott, akkor is. Mivel a korszaknak meghatározó frizurája volt, az apró, göndör, fürtök, így Diana is kísérletezett vele. “Ilyen alkalmak után, amikor megnéztük a fotókat, mindig jót nevettünk azon, hogy mennyire mellényúltunk”– mondta egykori fodrásza a Daily Telegraphnak. És végezetül egy igazán hasznos tanács, amit állítólag  Diana mondogatott mindig: “A mosoly a legjobb dolog, amit viselhetsz!”

Diana hercegnő göndör frizurája

Diana hercegnő olykor kísérletezett a frizurájával, ám ez nem sikerült mindig jól. (fotó: Princess Diana Archive; Getty Images)

 Királyi család kontra Diana

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top