Sztárok

Károly herceg le akarta mondani az esküvőjét Dianával

A trónörökös erről a most megjelent önéletrajzi könyvében beszélt.

„Károly kétségbeesetten igyekezett kihátrálni a Dianával való eljegyzéséből” – írta a trónörökös önéletrajzi könyvének szerzője, Robert Jobson brit újságíró, aki az elmúlt másfél évben szinte mindenhova elkísérhette a leendő brit királyt. Károly a házassággal kapcsolatos érzéseiről és frusztrációjáról legközelebbi barátainak mesélt.

Az újságíró többek között azt is tőlük tudta meg, hogy Károly gyakorlatilag már az első pillanattól tudta, hogy a házassága Dianával halálra van ítélve. Mindezek ellenére oltár elé vezette az akkor 20 éves lányt, mert pontosan tudta, milyen katasztrofális következményei lettek volna annak, ha lefújja az esküvőt.

Diana és Károly, akik 1981-ben házasodtak össze, az eljegyzésük előtt mindössze 12-szer találkoztak egymással. Jobson szerint ez a tucatnyi találkozó elég volt ahhoz, hogy Károly rádöbbenjen, mennyire különböznek választottjával. Érzéseiről jóval később a közeli barátainak azt mondta: „Szörnyű, hogy nem volt lehetőségem Dianát jobban megismerni még azelőtt, hogy eljegyeztük volna egymást. Mikor később kiderült, milyen szörnyűek a kilátásaink, kétségbeesetten szabadulni akartam az esküvőtől” – mondta Károly, aki csak magát és senki mást nem hibáztat a történtekért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top