Család

Dianától II. Erzsébetig – Mennyire hasonlítanak a színészek az királyi család tagjaira a Netflix sorozatában?

A Netflix, The Crown sorozatát elég nagy részben az élet írta. Segítségével jobban megismerhetjük a brit királyi családot, vagy éppen a róluk szóló pletykákat. És már megérkeztek az első képek Dianáról is!

Bár senkit nem bíztatok arra, hogy a külső hasonlóságokat keresse a Netflixen látható The Crown (A korona) szereplői, és a királyi család tagjai között, azért érdemes végignézni ezeket a fotókat. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a negyedik évadot még idén láthatják a rajongók, ebben pedig már találkozhatnak Diana karakterével is. A The Crown II. Erzsébet kamaszkorától indul, és egészen napjainkig követi a királyi család tagjainak életét. Mivel az idő múlásának ábrázolását nem akarták maszkmesterekre bízni a készítők, így az első két évadban, a második két évadban, és majd a befejező ötödik évadban is más-más színészek alakítják a szereplőket. Az átállás furcsának tűnhet, de hamar meg lehet szokni, és a sorozat segítségével talán kicsit jobban megérthetjük ennek a híres családnak a múltját és a működését…

II. Erzsébet és Fülöp herceg

Az első két évadban az ifjú házaspárral találkozhatunk. Láthatjuk az esküvőjüket, ahogyan a Máltán töltött gondtalan éveket, és a fájdalmas időszakot, amikor apja halála után Erzsébet lett az uralkodó.

Az ifjú II. Erzsébet és Fülöp herceg az életben és a sorozatban

Az ifjú II. Erzsébet és Fülöp herceg az életben és a sorozatban (Fotók: Profimedia/Netflix)

A harmadik évadban már az 1960-as években járunk. A királynő már négygyermekes anya, férje, Fülöp herceg pedig éppen úgy képes lelkesedni a Holdra szállás, mint a filozófia iránt. Egyébként a hírek szerint maga az uralkodó is nézi a sorozatot.

II. Erzsébet és Fülöp herceg

II. Erzsébet és Fülöp herceg 1969-ben a valóságban és a Netflix sorozatában (Fotók: Profimedia/Terry Disney/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images,Netflix)

Winston Churchill és II. Erzsébet

Churchill volt II. Erzsébet első miniszterelnöke, és bár kapcsolatuk nem indult könnyedén, az uralkodó az eddigi szabályokat megszegve, nemes gesztussal búcsúztatta a politikust, mikor az nyugdíjba vonult. Erzsébet az otthonában látogatta meg a Churchill házaspárt, és megható beszédet intézett az elnökhöz, aki apaként próbálta teregetni őt.

Winston Churchill és II. Erzsébet 1950-ben, valamint a sorozatban

Winston Churchill és II. Erzsébet 1950-ben, valamint a sorozatban (Fotók: Profimedia, Netflix)

A Kennedy házaspár

A Kennedy házaspár londoni látogatása talán az egyik legemlékezetesebb epizód a The Crown 2. évadában. Persze azt nem tudni, hogy valóban megtörtént e az a bizonyos beszélgetés Erzsébet és Jackie között, de a politikáról és a hatalmi játszmákról sokat elárul ez a rész. 

A Kennedy házaspár látogatása II. Erzsébetnél a sorozatban és a valóságban

A Kennedy házaspár látogatása II. Erzsébetnél a sorozatban és a valóságban (Fotók: Public Domain / mediadrumworld.com és Profimedia Netflix)

Károly walesi herceg

Azok is könnyebben megérthetik Károlyt, akik eddig csak Diana hercegnő életének megkeserítőjét látták benne. Károly érzelmes, személyiségében nagyon eltérő ifjú volt a család többi tagjától. Éppen ezért úgy érezte, hogy kilóg a sorból, és nem kap elég figyelmet, vagy lehetőséget. Ezt az időszakot mutatja be a harmadik évad egyik része, amely 1969-be repíti vissza a nézőt, amikor Károly, a Királyi Walesi Ezred tiszteletbeli ezredese lett. 

Károly herceg 21. születésnapja, és ugyanez a jelenet a The Crown sorozatban

Károly herceg 21. születésnapja, és ugyanez a jelenet a The Crown sorozatban (Fotók: Prodimedia/©Daily Mail/Solo Syndication és Netflix)

És bizony ott van az a bizonyos soha nem múló kapcsolat és szerelem Kamillával. Miattuk is érdemes megnézni az újabb és újabb részeket. 

Károly és Camilla az életben, és a Netflix sorozatban

Károly és Kamilla az életben, és a Netflix sorozatban (fotók: Josh O’Connor and Emerald Fennell/Profimedia és Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/Corbis via Getty Images

Diana és Vilmos

És most egy igazi csemege a rajongóknak! Bár Diana hercegnő még nem tűnt fel a sorozatban, a negyedik évadban már őt is láthatjuk. Ez például egy fotó a forgatásról, ahol a kétéves Vilmos herceg is megjelenik majd.

Diana hercegnő és Vilmos herceg 1984-ben a sorozatban és a valóságban

Diana hercegnő és Vilmos herceg 1984-ben a sorozatban és a valóságban (Fotók: Profimedia, Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

Margit hercegnő

A hercegnő, aki soha nem bírt a vérével, aki kereste a bajt, és a szabályok felrúgása volt a léte. Mindez pedig talán annak köszönhető, hogy II. Erzsébet húgaként mindig örök másodikként kezelték. Ezt feldolgozni senkinek nem lehet könnyű.

Margit hercegnő 21. születésnapja

Margit hercegnő a hivatalos 21. születésnapján a valóságban és a sorozatban (Fotók: Profimedia Left Bank Pictures-Netflix TV series, ullstein bild/ullstein bild via Getty Images)

A harmadik és negyedik évadban Helena Bonham Carter alakítja Margitot.

Margit hercegnő a 60-as években

Margit hercegnő a 60-as években (Fotók: Profimedia, Netflix, Jeff Goode/Toronto Star via Getty Imagesg

Két friss hír Vilmosról és Harryről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top