Család

Vilmos herceg visszatérne a frontvonalba, ezt akarja átverni a családon

Vilmos herceg frontvonalba készül. Bár családja is számít rá, a trónörökös szerint most ezzel a lépéssel szolgálhatja a leginkább a hazáját.

Vilmos herceg jelezte szándékát, miszerint szeretne visszatérni a légi mentőkhöz, hogy egykori kollégáival harcoljon a koronavírus-járvány idején. A háromszoros családapa és trónörökös úgy érzi, ez a kötelessége, mint a légi mentő egykori pilótájának. A 37 éves Vilmos herceg 2011 óta dolgozott helikopterpilótaként az Egyesült Királyság egyik mentőegységénél, onnan 2017-ben szerelt le végleg. „Kiváltság volt itt szolgálni” – mondta akkor. A The Sun beszámolója szerint most visszatérne, hogy segítse bajtársait. 

Vilmos herceg pilótaként 2015-ben

Vilmos herceg munka közben 2015-ben. (fotó: Adam Fairbrother / / SWNS / Profimedia)

A helyzet azonban igencsak összetett. Jelenleg ugyanis alig 3-4 aktívan dolgozó tagja van a királyi családnak, köztük Vilmos és a neje, Katalin. A család idősebb tagjai, például az uralkodó, annak fia Károly herceg, és lánya Anna hercegnő már karanténban vannak. Károlynak egyébként pozitív is lett a koronavírus tesztje. Így a családból többen arra kérik Vilmos, hogy foglalkozzon most a rangjából adódó kötelességekkel. Vilmos nincs könnyű helyzetben, és helyzetét öccse sem könnyíti meg, aki hétfőn hivatalosan is átköltözött Kanadából Los Angelesbe, hogy a tévébe visszatérő nejének kényelmesebb legyen. 

Vilmos ezek ellenére azért küzd, hogy megkapja az engedélyt, és pilótaként segíthesse az országot ebben a harcban. Úgy érzi, így segítheti leginkább a hazáját, de a helyzet bonyolult, mert az ő dolga most az, hogy helyettesítse a királynőt, megtartsa az állandóságot az emberek életében a jelenlétévél. Ez a szerep pedig fontosabb, mint valaha, most, hogy Károly is megfertőződött, az öccse pedig magára hagyta. De legyen bárhogy is, Vilmos mindent meg fog tenni, hogy segítsen” – nyilatkozta egy forrás a The Sunnak. 

Vilmos herceg a katonaságban is pilótaként szolgált.

Vilmos herceg a katonaságban is pilótaként szolgált. (fotó: HUSSEIN ZAK / Sipa Press / Profimedia)

Vilmos herceg és Katalin hercegné egy hete még egy londoni mentőirányító központba látogatott, itt beszélgettek a személyzettel is. „Arról kérdezgetett, hogy mennyivel nőttek a hívások, ki mennyire elfoglalt, hogyan tudunk pihenni. Mondtuk, hogy ez most nem a pihenés ideje, mindannyian keményen dolgozunk. Elmondta, hogy nagyon hiányoznak neki a helikopterpilótaként eltöltött idők, az, hogy a frontvonalban harcolhat” – mondta Tracy Pidgeon, a mentőállomás egyik munkatársa.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő egy londoni mentőállomáson március 19-én
Megnézem
Összes kép (3)

Vilmos, Katalin és a három gyermekük egy hete már Norfolkban él, hátrahagyták a család londoni rezidenciáját. Itt laktak egyébként azokban az években is, amikor Vilmos légi mentősként dolgozott.

Trónok arca(i):

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top