nlc.hu
Sztárok

Elmegyógyintézetben éltek II. Erzsébet unokanővérei

Elmegyógyintézetben élt II. Erzsébet királynő két unokanővére

Halottnak nyilváníttatták őket. II. Erszébet unokanővéreinek történetét a The Crown vette elő.
Elmegyógyintézetben élt II. Erzsébet királynő két unokanővére

A 444.hu a The Crown negyedik évada kapcsán vette elő az eltitkolt nővérek történetét, annak ellenére, hogy sokan Diana hercegnő miatt várták a folytatást.

Ahogy a portál írja, a sorozat a tragikus sorsú Dianánál egy sokkal borzalmasabb szálat is érint, II. Erzsébet királynő két, eltitkolt unokanővérérét.

1987-ben a The Sunban megjelent egy cikk a két nőről, akiket 1941-ben elmegyógyintézetbe zártak. Nerissa Bowes-Lyon 1919-ben, húga, Katherine pedig 1926-ban született. Apjuk, II. Erzsébet királynő anyjának bátyja, John Herbert Bowes-Lyon volt.

A nővéreket 15 és 22 évesek korukban, 1941 ben zárták a londoni Royal Earlswood elmegyógyintézetbe és hivatalosan halottnak nyilvánították őket, miközben Nerissa egészen 1986-ig, Katherine pedig 2014-ig élt.

A két nő valószínűleg anyai ágon örökölhette sehol nem részletezett beteségét, de anyjuk nővérének három lánya, Idonea, Etheldreda és Rosemary hasonló fogyatékossággal születtek, és ők is a már említett intézetbe kerültek. Állapotukról csak annyit tudni, hogy egy hároméves szellemi szintjén rekedtek.

(via)

(Kiemelt kép: Sergey Guneev / Sputnik / Sputnik via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top