nlc.hu
Szabadidő

II. Erzsébet karácsonyi ajándékai

II. Erzsébet egy vagyont költ karácsonyi ajándékokra

Rengeteg pénzt költ II. Erzsébet a karácsonyi ajándékokra, pedig csak apróságokat ad. Igaz, több száz embernek.
II. Erzsébet karácsonykor

II. Erzsébet minden évben 30 ezer angol fontot, csaknem 12 millió forintot költ a karácsonyi ajándékokra. Mondjuk nem csoda, hogy ilyen sokba kerülnek a meglepetések, hiszen 620 ember szerepel az ajándékozottak listáján, dolgozók és családtagok egyaránt.

A brit királynő nem saját maga keres ajándékokat, és hatalmas dolgok helyett apró, kedves meglepetéseket ad. Például könyvjelzőt, egy porcelánt a palota ajándékboltjából, és szinte minden évben ajándékoz a karácsonyi pudingból is, amit egy dobozban ad át.

Az ajándékozás főként a hivatalos ügymenet része II. Erzsébetnél: általában a házvezető-helyettes szervezi meg az átadást, majd sorban állva várják, hogy megkapják a becsomagolt ajándékot. A királynő megköszöni az egész éves munkájukat, és szól néhány szót hozzájuk.

Ha valamelyik munkatárs nem tud ott lenni az ajándékozáson, akkor gondoskodnak róla, hogy elküldjék neki a meglepetést, amelyhez egy, a királynő által aláírt kártyát is csatolnak.

(The Sun)

(Kiemelt kép: MTI/EPA/PA/John Stillwell)

Karácsony a királynőnél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top