nlc.hu
Sztárok

A korona sorozat új szereplői

The Crown: ők fogják az utolsó évadokban alakítani a királyi család tagjait

Hosszabb lesz a Netflix sikersorozata, mint tervezték, de az is kiszivárgott már, hogy kik fognak szerepelni a The Crown utolsó három évadában. Két színésznőből csinálnak például Dianát.

A The Crown, vagyis A korona című sorozat rajongói már megszokhatták, hogy minden második évadban újabb és újabb színeszek alakítják a királyi család tagjait. Bár a legújabb, negyedik évad idén ősszel fog felkerülni a Netflixre, a sorozat ötödik szériájában szereplő nevek is sorra kiderülnek. 

II. Erzsébet – Claire Foy és Olicia Colman után, az utolsó két évadban Imelda Staunton alakítja majd az uralkodót. Őt a többség a Harry Potter filmekből, valamint a Vera Drake moziból ismerhet.

Imelda Staunton lesz II. Erzsébet

Imelda Staunton alakítja majd az idős királynőt (fotó: Profimedia)

Margit hercegnő – Vanessa Kirby és Helena Bonham Carter  után, Lesley Manville bújik a királynő igencsak heves természetű húgának a bőrébe.

Lesley Manville is csatlakozik a The Crown sorozatba

Lesley Manville lesz az idősödő Margit hercegnő (fotó: Profimedia)

Fülöp herceg – Alig néhány napja jelentették be, hogy Matt Smith és Tobias Menzies után, Jonathan Pryce fogja alakítani II. Erzsébet férjét. Őt legutóbb A két pápa című filmben láthattuk, amely szerepéért Oscar-díjra is jelölték. De jól ismerhetik a Trónok harca rajongói is.

Jonathan Pryce lesz Fülöp herceg

Jonathan Pryce legutóbb Ferenc pápát alakította (fotó: Profimedia)

Diana hercegnő – Az ő karakterével csak a negyedik évadban találkozhatunk először, abban majd Emma Corrin alakítja. Később viszont már a The Night Manager (Éjszakai szolgálat) sorozatból ismert, Elizabeth Debicki lesz Vilmos és Harry herceg anyja a Netflix sorozatában.

Elizabeth Debicki alakítja Diana hercegnőt

Elizabeth Debicki lesz a Diana hercegnő az ötödik évadban (fotó: Profimedia)

Margaret Thatcher – Mivel a miniszterelnök egészen 1990-ig hivatalban volt, így vélhetőleg a negyedik és az ötödik évadban is Gillian Anderson alakítja majd.

Gillian Anderson A korona sorozatban

Gillian Anderson (fotó: Profimedia)

Mi történik a maradék három évadban?

Az ősszel debütáló negyedik évad a 70-es és a 80-as évekre koncentrál. Politikailag arra az időszakra, amikor Margaret Thatcher vezette az országot, szerelmi történetében pedig azokra az évekre, amikor Károly herceg feleségül vette a fiatal Dianát. De már ebben az évadban találkozhatunk Vilmos és Harry hercegekkel is. 

Az ötödik évad a 90-es évekkel foglalkozik, ami igazi horror évtized volt a királyi család életében. Egyrészt a királynő három gyermekének – András herceg, Károly herceg és Anna hercegnő –  is válással végződött a házassága, aztán ott volt a tűzvész, ami Windsorban pusztított, és természetesen Diana hercegnő 1997-es tragikus halála.  A hatodik évad már a 2000-es éveket mutatja be, amikor a királynő az uralkodásának arany jubileumát ünnepelte, de közben elveszítette imádott édesanyját és emlékezetes életet élő húgát is…

Koronások a képernyőn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top