nlc.hu
Trend

Fülöp herceget az egész világ gyászolja

Egymás után búcsúznak a sztárok és politikusok Fülöp hercegtől

Céltudatosnak, kötelességtudónak, de hősnek is nevezik az elhunyt herceget.

Ma az nlc olvasói is találkozhattak a szomorú hírrel: 99 éves korában elhunyt Fülöp brit herceg, II. Erzsébet királynő férje. A Blikk információi szerint az Edinburgh-i herceg a brit királyi család windsori rezidenciáján hunyt el péntek reggel. Miután bejelentették a halálhírt, a külföldi sztárok és politikusok egymás után nyilvánítottak részvétet, jellemzően a közösségi oldalaik egyikén. 

Az elsők között Boris Johnson brit miniszterelnök tette közzé a nyilatkozatát, amelyben a második világháború hősének nevezi Fülöp herceget

Szívből jövő együttérzését fejezte ki a királyi család felé a brit sztárséf, Jamie Oliver is, aki egy olyan fekete-fehér fotót tett közzép a hercegről, amelyen díszegyenruhában látható. 

A brit Nemzetközösség részét képezi Kanada, így Justin Trudeau miniszterelnök is II. Erzsébet alattvalójának számít. A politikus Twitter-oldalán tett közzé egy pár soros üzenetet, amelyben úgy fogalmazott: „mély megrendüléssel értesültem az Edinburgh-i herceg haláláról. Egy igen elszánt ember volt, akit a mások iránti szolgálat ösztönzött. Fülöp herceg rengeteget tett hozzá országunk – és a világ – társadalmi szövetéhez”.

Közleményt adott ki a 43. amerikai elnök, George W. Bush szintén közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott, az elhunyt herceg “méltósággal képviselte az Egyesült Királyságot, és határtalan erőt és támogatást nyújtott az uralkodónak”. 

Így búcsúznak a sztárok Fülöp hercegtől

Fülöp herceg a windsori kastélyban 2020. júliusában (Fotó: Getty Images)

XVI. Károly Gusztáv svéd király jó barátjának nevezte a herceget, a hazájának nyújtott szolgálatot pedig mindenki számára inspirálónak nevezte. V. Harald norvég király pedig a brit nép felé is kifejezte részvétét. 

További híreink a brit királyi családról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top