nlc.hu
Trend

Vilmos herceg tagadja a rasszizmus vádját

Vilmos herceg: „A családom nem rasszista”

A herceg egyelőre nem beszélt öccsével a botrányt okozó interjú után.

Az egész világ a brit Harry herceg és felesége, Meghan Markle ügyétől hangos, miután a királyi udvart elhagyó pár Oprah Winfrey-nek adott interjújában súlyos állításokat fogalmazott meg a Buckingham-palotában töltött idejükről.

Az interjúból az derült ki, hogy Meghannek és Harrynek kevés beleszólása volt közös gyerekük leendő sorsába, de felmerült egy olyan eset is, amikor az udvar egyik meg nem nevezett tagja aggodalmát fejezte ki a születendő gyerek bőrszínével kapcsolatban.

Az interjút követő botrányra most reagált Harry bátyja, Vilmos herceg, aki a Sky News értesülései szerint a tévészereplés óta még nem beszélt az öccsével, de sort akar rá keríteni.

Vilmos herceg reagált öccse nyilatkozatára

Vilmos herceg és Katalin hercegné a március 11-i iskolalátogatás során nyilatkozott a sajtónak (Fotó: Getty Images)

„A családom nagyon nem rasszista” – jelentette ki Vilmos herceg a tévécsatornának nyilatkozva.

A Cambridge-i herceg, feleségével, Katalin hercegnével egy iskolát látogatott meg a mai nap folyamán, Vilmos ekkor szakított rá időt, hogy a sajtónak nyilatkozzon. Harry és Meghan tévészereplését követően a Buckingham-palota közleményt adott ki, amely szerint aggasztónak találják az interjúban elhangzottakat, amelyekre válaszolni is terveznek a közeli jövőben.

A műsorban Harry és Meghan megemlítette Vilmost és Katalint is. Harry herceg szerint a bátyja és az apja a királyi udvar csapdájában vergődnek, Meghan pedig arról beszélt, hogy egyes híradások szerint megríkatta sógornőjét az esküvőjük előtt. A sussexi hercegné szerint azonban ennek a fordítottja történt, valójában Katalin hercegné ríkatta meg őt.

Meghan Markle hozzátette, nem akar senkit becsmérelni, majd elismerte, hogy Kate Middleton vállalta a sértegetést, később pedig virágokkal kért bocsánatot sógornőjétől.

További híreink a brit királyi udvarral kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top