20. házassági évfordulóját ünnepli a Haakon norvég trónörökös, aki egy pincérnőt vett feleségül

B.E. | 2021. Augusztus 25.
Sokan támadták őket miután megismerkedtek, de Haakon koronaherceg kitartott civil választottja mellett, és már húsz éve boldog házasok.

A 48 éves Haakon norvég koronaherceg, majd édesapját, az idős V. Harald királyt követi egyszer a trónon.  A trónörökös a kilencvenes években egy zenei fesztiválra ment szórakozni. Itt ismerkedett meg a pultosként dolgozó Mette-Marittal. A nőnek nem volt diplomája, pincérnőként dolgozott, mellette pedig egyedül nevelte korábbi kapcsolatából született fiát. Haakon nem tudta sokáig titokban tartani a friss kapcsolatot, a magazinok hamar kiszagolták a dolgot, és meg is írták, hogy a norvég korona várományosa beleszeretett egy civil, egyedülálló anyába. Ekkor derült ki az is, hogy Mette-Marit egykori párját kokainbirtoklásért és erőszakos bűncselekmények miatt elítélték.

Haakon azonban megmakacsolta magát, és kitartott választottja mellett. Mivel az apjának is kilenc évet kellett várnia, hogy engedélyt kapjon a házasságra, így teljes mellszélességgel kiállt fia mellett. Minden támadás ellenére Haakon eljegyezte szerelmét. Mette-Marit még az esküvő előtt kiállt a nyilvánosság elé, és beszélt a múltjáról, a családjáról, arról, hogy kipróbálta a drogokat, s a nép elnézését és bizalmát kérte. A trónörökös kereken húsz évvel ezelőtt, 2001. augusztus 25-én az oslói székesegyházban feleségül vette Mette-Marit Tjessem Høibyt. Házasságukból két gyermek született, de a herceg sajátjaként nevelni az asszony legidősebb fiát is. Mette-Marit pedig megszerette a norvég nép. 2018-ban derült ki, hogy a hercegné tüdőfibrózisban szenved, emiatt huzamosabb időt kórházban is töltött, de már jól van.

Nézd meg galériánkat a herceg eljegyzésétől 2021-ig!

Mette-Marit és Haakon herceg

Haakon koronaherceg és választottja az eljegyzés után. Az esküvőt 2001. augusztus 25-én az oslói székesegyházban tartották. (fotó: Julian Parker/UK Press via Getty Images)

Mette-Marit és Haakon herceg

Mette-Marit egy Ove Harder Finseth által tervezett, letisztult, fehér selyemruhát viselt az esküvőjén (fotó: UK Press/Getty Images)

Mette-Marit és Haakon herceg

Esküvőn ott volt Mette-Marit korábbi kapcsolatából született kisfia is (fotó: Martin Athenstädt/picture alliance via Getty Images)

Mette-Marit és Haakon herceg

Harald király, és felesége, valamint a trónörökös és a felesége 2004-ben (fotó: Profimedia)

Mette-Marit és Haakon herceg

A házaspár első közös gyermeke, Ingrid hercegnő 2004-ben, fiuk Sverre Magnus herceg pedig 2005-ben jött a világra (fotó: Profimedia)

Mette-Marit és Haakon herceg

Haakont majd a lánya, Ingrid követi a trónon (fotó: Profimedia)

Mette-Marit és Haakon herceg

Mette-Marit korábbi kapcsolatából született fia, idővel az Egyesült Királyságba költözött, neki egyébként nincs semmilyen rangja (fotó: Profimedia)

Mette-Marit és Haakon herceg

A közös sportolásra is kaphatóak (fotó: Profimedia)

Mette-Marit és Haakon herceg

Finnországi látogatásuk során (fotó: Profimedia)

Mette-Marit és Haakon herceg

Nehéz őket zavarba hozni (fotó: Profimedia)

Mette-Marit és Haakon herceg

Lányuk jövőre lesz tizennyolc éves. (fotó: Profimedia)

Mette-Marit és Haakon herceg

Egy sugárzó páros (fotó: Profimedia)

Koronások:

Exit mobile version