Emlékszel még rájuk? Így néznek ki ma a Szerelmek Saint Tropez-ban sztárjai – fotók

FEL | 2021. Október 04.
Finoman szólva is sok idő telt el a Szerelmek Saint Tropez-ban hatalmas sikere óta. Vajon mi lett a színésznőkkel, akik a főszereplőket alakították?

Biztos sokan emlékeztek a francia sorozatra, ami hatalmas sikerrel futott a világ különböző tévécsatornáin, több mint 80 országban vetítették/és vetítik ma is. A Szerelmek Saint Tropez-ban című szappanoperát először a francia TF1 csatorna sugározta 1996 és 2008 között. Íme az előzetes egy kis memóriafrissítés gyanánt:

A sorozat nem nagy mélységeket feszegetett: három fiatal nő,  Laure, Caroline és Jessica életéről és szerelméről szólt. Ennek ellenére imádták a nézők, és nemcsak Franciaországban, hanem Európa megannyi országában.

A 90-es években Magyarországon is vágyódva nézték a Francia Riviérán élő lányok mindennapjait, akiknek, mint minden fiatalnak, akadtak magánéleti dilemmái, szerelmi válságai, ugyan a problémák kicsit más színezetet kaptak a pálmafák árnyékában, egy meglehetősen „posh” közegben. Az egyik alapproblémája a fiatal lánycsapatnak például az volt, hogy az egyikük papája el akarta adni a part bérlési jogát, mert válása után egyedül nem képes jövedelmezően üzemeltetni… De talán ez (is) volt a széria sikerének lényege, hogy a sorozat gazdag szereplőinek problémái kizökkentették a nézőket a saját valóságukból, és hát a lányokat alakító szereplők nem álltak messze a karakterüktől. Már ami az életszínvonalat illeti, hiszen a film berobbanásakor mindannyian épp felkapott modellek és kezdő színészek voltak. Nézzük, hogyan alakult a sorsa Adeline Blondieau-nak, Bénédicte Delmas-nak és Tonya Kinzinger-nek a sorozat sikere óta.

Adeline, alias Caroline

Adeline, akit Caroline  szerepében láthattunk, Párizsban született a híres francia énekes és szövegíró, Christian Blondieau alias Long Cris lányaként, egy nővér és egy bátyó mellé érkezett. A Szerelmek Saint Tropez-ban című sorozat sikere alatt több sorozatban is feltűnt. Íróként is bemutatkozott, és valóságshow-ban is feltűnt, pontosabban a La Ferme Célébrités en Afrique felvételein, azonban három hét múlva elhagyta a játékot.

A színésznőnek egy fia született Sergio Temporelli modelleltől, illetve később egy lánya is, ő Laurent Hubert-től.

A legutóbbi hírek arról szóltak vele kapcsolatban, hogy egy 2018-as árverésen megvált az exférje Johnny Hallyday-hez kapcsolódó tárgyaitól. Többek között áruba bocsátotta a fehér csipke esküvői ruháját, amelynek becsült értéke 12 000 és 15 000 euró között mozog, illetve a rocker kabátjait, egy kerékpárt, és a Noir c’est noir című kultikusnak számító platinalemezt (ennek a becsült értéke 2500-3000 euró).

Adeline Blondieau, Szerelmek Saint Tropezban

Adeline Blondieau Párizsban 1992-ben (Fotó: Eric Fougere/Corbis via Getty Images)

Adeline Blondieau, Szerelmek Sa

Adeline Blondieau 1994-ben (Fotó: Getty Images)

Adeline Blondieau, Szerelmek Sa

Egy 2014-es fotó a színésznőről (Fotó: Getty Images)

Laure szerepében: Bénédicte Delmas

A Laure-t megformáló Bénédicte Delmasról talán kevesen tudják, hogy 1990-ben az iskolai szünet ideje alatt még úszómesterként dolgozott a baszk tengerpart egyik strandján, és csak később lett az ország legrangosabb szépségversenyének egyik esélyese. A karrierje modellként indult, majd 1994-ben debütált színészként az Hélene és a fiúk egyik epizódjának mellékszereplőjeként.

 

Még ugyanebben az évben felfigyelt rá a Szerelmek Saint Tropez-ban casting-igazgatója, és nem sokkal később el is kezdte a forgatást. A sorozat után még feltűnt egy-egy filmben, sőt később rendezőként is kipróbálta magát. 

Bénédicte Delmas , Szerelmek Saint Tropezban, akkor és most

Bénédicte Delmas a Guerlain perfüm kampányában (Fotó: Getty Images)

Bénédicte Delmas , Szerelmek Saint Tropezban, akkor és most

Bénédicte Delmas 2004-ben rövid frizurával (Fotó: AFP)

Bénédicte Delmas , Szerelmek Saint Tropezban, akkor és most

Benedicte Delmas a Colcoa francia filmes fesztiválon 2017-ben (Fotó: AFP)

Jessica, azaz Tonya Kinzinger

Színésznőként hármójuk közül Tonya Kinzinger futotta be a legnagyobb karriert. Gyerekként táncosnak készült, de a táncoskarrierjének vége szakadt, amikor tizenéves korában felfedezte Michael Reinhardt, a világhírű divatfotós, és nem sokkal később le is szerződtette a Ford modellügynökség. Alig 16 évesen Párizsba utazott, és rövid időn belül olyan nagy fotósokkal dolgozott együtt, mint Guy Bourdin, Walter Chin, Bill King, Hans Feurer. Az első komolyabb filmes szerepét a Dancing Machine-ben kapta (Tánc életre-halálra), és a forgatása alatt többször megsérült, így a profi táncoskarrierről végleg le kellett mondania. Helyette viszont egyre több filmes felkérést kapott. 

Szerelmek Saint Tropezben, színésznők, Actors Tonya

Tonya számos filmben és sorozatban szerepelt. Itt Bruno Salomon színésszel pózol 2008-ban, a belga rendező, Luc Dardenne Le Silence de Lorna' (Lorna's Silence) filmjének bemutatóján, Cannes-ban (Fotó: Getty Images)

Szerelmek Saint Tropezben, színésznők, Actors Tonya

Tonya Kinzinger 2015-ben (Fotó: Getty Images)

Szerelmek Saint Tropezben, színésznők, Actors Tonya

Tonya Kinzinger 2015-ben (Fotó: Gallery)

A következő években tv-filmekben és sorozatokban szerepelt, a nemzetközi siker pedig 1994-ben jött el, amikor megkapta Cathie szerepét az Sportakadémia című sorozatban, és ez segítette hozzá ahhoz, hogy Szerelmek Saint Tropez-ban egyik főszereplője legyen. Ebben végül 13 évadon keresztül szerepelt, 1996-tól 2008-ig.

Magánéletét tekintve, hozzáment Bernard Lignon színészhez, akivel a mai napig együtt él, tőle egy fia született 2003-ban, Sacha Lignon.

Kiemelt kép: Getty Images

Még több sorozat

Exit mobile version