nlc.hu
Sztárok

Akkor és most: a Starsky és Hutch színészei

Tragédiák, alkoholfüggőség: ezek történtek a Starsky és Hutch színészeivel

Elég régen volt, de azért sokan emlékezhetnek még a 70-es, 80-as évek egyik legmenőbb krimisorozatára, a Starsky és Hutchra. Mutatjuk, mi történt a két színésszel a sorozat vége óta.
Starsky & Hutch. sorozat, akkor és most

Ki ne emlékezne a dél-kaliforniai rendőr párosra? A brooklyni David Starskyre (Paul Michael Glaser) és a Minnesota államból származó Kenneth „Ken” Hutchinsonra (David Soul). Mindketten a fiktív Bay City nevű város rendőrkapitányságán dolgoztak, nyomozásaikat kísérhették végig a nézők. Gyakran ugratták a másikat, vitatkoztak egymással, de a végén mindig megoldották az ügyeiket. A sorozat nagyon népszerű volt a maga korában, de vajon mi lett a két szereplővel?

A szőke szépfiú

David Soul amerikai színész egyértelműen a krimisorozattal robbant be, amelyben ráosztották Hutch szerepét. Azonban David Soul nem tudta igazán kihasználni a sikert, a sorozat után megpróbálkozott a zenéléssel — még Billboard-listavezető is volt egyik dala, és a rendezésbe is belekapott. Még néhány felejthető filmben láthattuk, de aztán végleg eltűnt a nagyközönség elől.

A magánéletében is akadtak jócskán hullámvölgyek, sokat küzdött az alkohollal, de már jó ideje tiszta.  Soul akkor kezdett el komolyabban inni, amikor népszerűsége csúcsán volt. Ez volt az az időszak, amikor morális csődbe került, saját bevallása szerint a harmadik feleségét, Pattie Carmelt bántalmazta akkor is, amikor az hét hónapos terhes volt. Ekkor rendelték el hivatalból, hogy alkoholizmusa miatt terápián vegyen részt.

Soul a saját tapasztalataira építve férfibörtönöket és próbaidős csoportokat látogatott meg, hogy a nők elleni erőszakról beszéljen.

David Soul, akkor és most, Starsky&Hutch,
Megnézem
Összes kép (6)

 

„A harag hihetetlen erő – mondta egy korábbi interjújában és hozzátette: – De teljesen negatív és esztelen is lehet. Olyan fickókkal ülök együtt, akik gyászolják, amit tettek; megfizették a következményeket, és most meg akarják érteni.”

Manapság Soul él Londonban ötödik feleségével, Helen Snell-lel. 2002 óta vannak együtt, és 2010 júniusában kötötték össze az életüket. Akkor ismerkedtek meg, amikor a színész a „Deathtrap” című brit színpadi produkcióban dolgozott. Bár Soul bevallotta, hogy nincs sok pénze, elmondása szerint van annyi, amiből meg tud élni.

Tragédiák sorozata

Dave Starsky, azaz Paul Michael Glaser a sorozat után is a filmes pályán maradt. Noha korábban szerepelt a Kojakben és más sorozatban is, nem igazán futott be színészként, inkább rendezőként dolgozott tovább. Rendezte például a Miami Vice-t, a Harmadik műszakot és a Gyilkos elméket is. Legutóbb viszont épp színészként tűnt fel a Grace és Frankie című amerikai vígjátéksorozatban. Glaser 2021-ben ünnepelte a 78. születésnapját.

A magánéletében súlyos tragédiákat élt meg. 1980-ban feleségül vette Elizabeth Meyert, akivel a sorozat forgatása közben ismerkedett meg. Csakhogy az asszony, az első gyerekük születésekor vértranszfúziót kapott, aminek következtében HIV vírussal fertőződött meg (ekkoriban még nem szűrték – a szerk.). Elizabeth a lányát, és később a fiát is megfertőzte. Meyer és a lány meghaltak, a kisfiú, Jake életben maradt, és ma már 36 éves. A színész később ismét megházasodott, de 2007-ben elvált a második feleségétől.

Starsky és Hutch, Paul Michael Glaser , akkor és most,
Megnézem
Összes kép (5)

Felesége és lánya halála óta Glaser szószólóként és aktivistaként kezdett el tevékenykedni. 2002-ig az Elizabeth Glaser Gyermek AIDS Alapítvány elnökeként tevékenykedett, és a mai napig tiszteletbeli tagja a szervezetnek.

A The Roxborogh Reportnak korábban így nyilatkozott a színészmesterségről: „A színészetben megpróbálsz olyan őszinte és valóságos lenni, amennyire csak tudsz, így az emberek mindenképpen megtapasztalják egy részedet. Amit a közönség ehhez hozzáad, az viszont a saját fantáziájuk, mert amikor rajongókká válnak, kitöltik a hiányzó részeket. Meg kell érteni, hogy a rajongó egy szűrőn keresztül látja a hírességet, és ezt a szűrőt ők maguk hozzák létre, ehhez pedig hozzájárul a nyilvánosság ereje is.”

Idős kora ellenére ma is aktívan dolgozik.

Fotó: Getty Images

Még több sorozat 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top