nlc.hu
Sztárok

A Korona új évadának szereplői

Ők A korona új évadának szereplői – Itt vannak az első jelenetfotók

Nézd meg milyen lesz Imelda Staunton II. Erzsébet, Elizabeth Debicki Diana hercegnő és Dominic West Károly herceg szerepében!

Javában készül a The Crown, vagyis A korona ötödik évada. A Netflix a napokban hozta nyilvánosságra az első jelenetfotókat a II. Erzsébet életéről szóló sikersorozat következő szériájából. Ahogy azt a korábbi évadokban már megszokhattuk, az cselekmény előrehaladtával a főszereplőket a karakterek aktuális életkorának megfelelő korban lévő színészekre cserélték.  

Az első két évadban Claire Foy, míg a harmadik-negyedikben Olivia Colman alakította II. Erzésbetet. Az ötödik évadban azonban Imelda Staunton veszi át az uralkodó szerepét, akire a legtöbben a Harry Potter-filmek Dolores Umbridge-eként emlékezhetnek. “A kezdetektől imádtam nézni A koronát. Színészként öröm volt látni, hogy mind Claire Foy, mind Olivia Colman valami különlegeset és egyedit hozott Peter Morgan forgatókönyvébe. Őszintén megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen kivételes kreatív csapathoz csatlakozhatok” – nyilatkozta a színésznő. 

Elizabeth Debicki mint Diana hercegnő

Elizabeth Debicki Diana hercegnő szerepében (Fotó: Netflix/Profimedia)

A fiatal Diana hercegnőt a negyedik évadban a 24 éves Emma Corrin alakította, az ötödik évadban azonban a harmincas éveiben járó Lady Di-t  Elizabeth Debicki játssza majd. „Egy nagyon kedves barátomnőm, Vanessa Kirby gyönyörűen alakította Margit hercegnőt az első két évadban. Ezért kezdtem el igazán nézni, és emlékszem, hogy azt gondoltam: ez elképesztő. Egyszerűen hihetetlen az a színészi játék, amit ebben a sorozatban produkálnak. Számomra hihetetlen, hogy én is belevethettem magam. Nyilvánvaló, hogy Diana hercegnő figyelemre méltó és kivételes nő volt, így megtiszteltetés, hogy felkértek a szerepre” – fogalmazott egy interjújában Debicki.

Dominic West Károly hercegnént

Dominic West mint Károly herceg (Fotó: Netflix/Profimedia)

Károly herceget a harmadik és negyedik évadban Josh O’Connor formálta meg, az ötödik évadtól azonban Dominic West alakítja majd. Az első képkocka alapján várhatóan igen hitelesen.

Lesley Manville Margit hercegnőt, Jonathan Pryce pedig Fülöp herceget alakítja

Lesley Manville Margit hercegnőt, Jonathan Pryce pedig Fülöp herceget alakítja majd (Fotók: Getty Images)

Bár róluk még nem közöltek jelenetfotókat, azonban tudható, hogy Margit hercegnő szerepében Vanessa Kirby és Helena Bonham Carter után  Lesley Manville-et láthatjuk, míg az idősödő Fülöp herceg szerepét Jonathan Pryce kapta meg. A Margaret Thachert alakító Gillian Andersont viszont nem cserélték le, így a Vaslady megformálója továbbra is ő lesz.

Az ötödik évad a kilencvenes években játszódik és várhatóan nagyjából Diana hercegnő tragikus halála környékén ér véget. Nem ez lesz azonban a sorozat befejező szériája, ugyanis a Netfix már tavaly bejelentette, hogy hatodik évad is készül, mely közvetlenül az ezredforduló utáni évek eseményeit dolgozza fel és bár nem biztos, de könnyedén elképzelhető, hogy többek között már Kate Middleton is feltűnik majd benne.

Az ötödik évad premierjének hivatalos dátumát még nem közölték, ám sajtóértesülések szerint idén már nem, leghamarabb 2022-ben kerül képernyőre a széria, sőt az is előfordulhat, hogy 2023-ig kell várni rá. 

Olvass még A Korona sorozatról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top