A világ legrosszabb gyereke volt, szinte semmit sem változott azóta Kovács Robi

Olga | 2021. December 23.
Kovács Robit hétéves korától kezdve láthattuk a képernyőn, mára azonban inkább a háttérbe vonulva maradt a szakmában.

Kovács Robit gyerekszínészként zártuk a szívünkbe, amikor hétévesen először tűnt fel a Kicsi a bors… című sorozatban, majd még inkább rajongtunk a ma már 45 éves színészért, amikor 1987-ben láttuk A világ legrosszabb gyereke és az Öcsi, a sztár című ifjúsági filmekben. A világ legrosszabb gyereke film forgatásáról így nyilatkozott Kovács Robi:

Elsősorban munka volt (ha ennek súlyát gyerekként nem is éreztem át teljesen), hiszen egy elég nagy apparátus dolgozott szoros időbeosztással a produkcióért. Viszont az a furcsa világ, amibe belecsöppentem és rácsodálkoztam, életre szóló élményt jelentett.

Már a tinikor küszöbén álltunk, amikor elkezdődött a Kölyökidő, melynek szintén Kovács Robi volt az egyik műsorvezetője többek között Acél Rékával és Szekeres Nórával együtt. Megkerülhetetlen jelenség volt a 80-90-es években, egy évtizedig rendszeresen a képernyőn volt, aztán ahogy kinőtt a vásott gyerek szerepkörből, úgy vonult egyre inkább háttérbe a műsorok készítésében.

Kovács Robi gyerekszínészként és 2018-ban (Kép: smagpictures.com)

Arra is emlékszünk, mennyire csodálkoztunk, hogy pont Kovács Robit, mindenki kedvenc gyerekszínészét, aki már számtalanszor bizonyított filmekben és a tévében, hogy mennyire a kisujjában van a szakma, mégsem vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Végül Gór Nagy Mária színitanodáját végezte el, vezetett vetélkedő műsort és 1996 óta a színpadon is játszik, sőt, Görbe Tükör néven a feleségével saját színtársulatot is alapított 2002-ben. Ma pedig már főleg koreográfusként és rendezőként dolgozik, a képernyőt pedig meghagyja másoknak.

Egy interjú során így mesélt Kovács Robi arról, hogy miért nem láthatjuk a tévében: „Kisebb-nagyobb szünetekkel 25 évet voltam különböző műsorokban, ami nagy idő. Nem erőltetem, mert most vannak más dolgok az életemben, a színházi munkák mellett gyakran hívnak különböző eseményekre konferálni vagy műsort vezetni. Utazós előadások ezek, elmegyünk vidéki városokba az előadásunkkal, gyermekrendezvényeken, gyereknapokon lépünk fel.”

kovács robi

Kovács Robi, a Kölyökidő egykori szereplője (Kép: smagpictures.com)

kovacs robi

Kovács Robi gyerekszínészként (Kép: smagpictures.com)

Kölyökidő

Kovács Robi és a Kölyökidő csapata (Kép: smagpictures.com)

Kovács Robi és Dombóváry Kristóf

Kovács Robi és Dombóváry Kristóf a Kölyökidőben (Kép: smagpictures.com)

Kölyökidő

Kovács Robi, Szekeres Nóra és Wallot Dan Yannick a Kölyökidőben (Kép: smagpictures.com)

kölyökidő

Kovács Robi és a Kölyökidő fiú szereplői (Kép: smagpictures.com)

Kovács Robi és családja

Kovács Robi, felesége: Kata, és gyermekei: Kincső és Bence 2018-ban (Kép: smagpictures.com)

Kovács Robinak két gyereke van, az apaságról így vallott a Best magazinnak: „Mindig meglepődnek az emberek azon, milyen szigorú és következetes vagyok. Klasszikus apának tartom magam, aki ha kell, rendet tesz otthon. A feleségemmel a srácok szembeszállnak, de velem ez teljesen máshogy zajlik.” 2017-ben láthattuk apát és lányát, Kincsőt a Vigyázat, gyerekkel vagyok! műsorban, akkor Kincső árulta el Kovács Robiról, hogy attól még, hogy felnőtt, nem sokat változott, ugyanolyan rosszcsont maradt: „Az én apukám, amikor akkora volt, mint én, rengetegszer volt benne a tévében. Most is ugyanúgy néz ki, mint kiskorában: vörös a haja, szeplős az orra, és nagyon-nagyon sokat mosolyog. Az én apukám volt a világ legrosszabb gyereke, és még most is az.” Persze erre apának is megvolt a maga válasza: „Kincső a külső szemlélő számára nagyon rendes, és szófogadó kislány, de ahogy minden gyerek, otthon egy kicsit más arcát mutatja, de ezt nem panaszképpen mondom. Szigorúbb vagyok, mint ahogy azt elképzelik rólam. A másik, amit elmondanék, hogy hirtelen haragú vagyok, és néha szabadszájú.”

A mai gyerekeknek pedig nagyon kedves üzenetet küldött még 2019-ben egy interjú során: „Azt üzenem, hogy használjátok ki a gyerekkor minden pillanatát, a csínytevéseket, a rengeteg közös játékot, a bandázást, hogy legyen mire emlékezni majd jókat röhögve!”

Akkor és most

Exit mobile version