nlc.hu
Család

Kammerer Zoltán akkor és most

Nem nősült meg soha, de két gyermek büszke édesapja a 43 évesen is kirobbanó formában lévő Kammerer Zoltán

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozót senkinek sem kell bemutatni, sportkarrierje mellett magánéletéről azonban keveset tudni. Éppen ezért kicsit utánajártunk.

Kammerer Zoltán mintegy három évtizede meghatározó személye a kajakos társadalomnak. Bár a tokiói olimpiára már nem szerzett kvótát, ő nincs elkeseredve. Jelenleg új oldalát mutatja meg a TV2 nagysikerű műsorában, a Farm VIP 2. évadában.

Kammerer Zoltán akkor és most

Kammerer Zoltán 2002-ben (Fotó: Ványi Ákos/smagpix) és napjainkban, a Farm VIP 2. évadának fotózásán (Sajtószoba)

Magánéletéről ritkán beszél a kétszeres apuka

Sokan talán azt sem tudták, hogy Kammerer Zoltánnak 19 éves fia, Gergő mellett van egy 7 éves kislánya is. A kis Anna jövetelét titokban tartotta, a kicsi születése után három hónappal árulta csak el, hogy ismét apa lett, de nem mutatta meg, és nem mesélt róla semmit. Egészen másfél évig sikerült megóvnia a nyilvánosságtól.

„Úgy voltam vele, hogy egy darabig csak azok tudjanak Annáról és azok láthassák, akik valóban fontosak számunkra. A fiam születésekor még csak 24 éves voltam, a lányoménál 36. Ebben a korban az ember már sokkal érettebben gondolkozik. Ma már más dolgok a fontosak” – nyilatkozta korábban a Story magazinnak.

A 43 éves kajakos fia édesanyjával 2005-ben szakított, kislánya édesanyjával pedig már évek óta egy párt alkottak, amikor a kis Anna megérkezett hozzájuk.

2017 januárjában derült ki, hogy Kammerer együtt van a nála 14 évvel fiatalabb, szintén kajakos Kárász Annával. A szerelmeseket az egyik legszebb sportolópárnak tartották, azonban megromlott a viszonyuk, és 2019 nyarán szakítottak.

Új kihívás: Farm VIP

Bár kérdéses volt a szereplése, a végsőkig volt esélye Kammerer Zoltánnak, hogy kijusson az olimpiára. A felkészülés előtt jött a telefon, miszerint szeretnék, ha szerepelne a Farm VIP 2. évadában. Nehéz döntés volt, de végül a műsort választotta az olimpikon, és jól tette: nem sokkal később kiderült, hogy nem jutott volna ki a tokiói játékokra. 

Kammerer Zoltán akkor és most

Kammerer Zoltán fia lassan 20 éves (Fotó: Birton Szabolcs/smagpix)

„Minél távolabb akartam kerülni attól a közegtől, amiben az elmúlt 34 évemet töltöttem és ahol minden az olimpiáról szól. Nem azért, mert savanyú a szőlő, csak egyszerűen át akarom állítani az életemet, és ehhez szükség van a távolságra. A Farm VIP remek lehetőség számomra, hiszen kilencéves koromig minden nyáron a nagyszüleim tanyáján voltam, ahol ők gazdálkodtak és állatokat tartottak. Pont úgy, ahogy most itt mi is tesszük” – mondta a Borsnak a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó. Hozzátette, számára egy megnyugvás ez a műsor, hiszen ha nem vállalta volna, akkor nézné az olimpiát és fájna a szíve, hogy nem lehet ott.

(Nyitókép: smagpix/Mihály Samu Gálos)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top